- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: „Гаспром“ жели турбину за „Северни ток“, али су му потребна документа за њу

© AP Photo / Bernd ThissenТурбина за гасовод "Северни ток" у компанији "Сименс" у Немачкој
Турбина за гасовод Северни ток у компанији Сименс у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
„Гаспром“ би желео да врати ремонтовану турбину за „Северни ток“, али му је важно да види правну потврду да она није под санкцијама. Вербална уверавања Европске уније у овом случају нису довољна, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
„Не, ‘Гаспром’ би веома желео да добије ову турбину. Али ‘Гаспром’ није увео санкције. У овом случају је важно да ‘Гаспром’добије правне документе у којима се наводи да ова турбина није санкционисана. У овом случају речи апсолутно нису довољне“, нагласио је он.
„Ово је у складу са оним што је речено претходног дана: Европска унија може да говори једно, али постоји Велика Британија, јер турбине стално сервисира британска филијала ‘Сименса’ по британским законима и под британском јурисдикцијом“, објаснио је Песков.
Песков је истакао да због санкција које су уведене „Гаспрому“ и Русији „Гаспром“ мора да се осигура, „да осигура своју имовину – ова турбина је власништво Гаспрома“.
„Гаспром“ је у среду саопштио да је испорука турбина за „Северни ток“ тренутно немогућа због санкција Канаде, Европске уније и Велике Британије, као и због кршења уговорних обавеза од стране „Сименса“.
Гаспром - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
РУСИЈА
„Гаспром“ објавио део преписке са партнерима о ремонту турбина гасовода „Северни ток“
Немачки канцелар Олаф Шолц и председавајући управног одбора Кристија Брух поред турбине Сименс енерџи за гасовод Северник ток - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
СВЕТ
Шолц: Турбина за „Северни ток“ спремна за рад; Русија да каже да јој је потребна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала