- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велики успех – Орлићи у полуфиналу Европског првенства!

© Фото : YouTube / FIBA - The Basketball Channel / ScreenshotОрлићи
Орлићи - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије за играче до 18 година успела је да се пласира у полуфинале Европског првенства и тако направи велики успех! Орлићи су играли против Израела и на крају славили са 68:62 после великог преокрета и само 22 дата поена у првом полувремену.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У полуфиналу Србија ће играти против бољег из дуела Шпанија - Италија. Србија је губила и 17 разлике на овом дуелу, али је на крају уписала важан тријумф.
Овај тријумф истовремено значи и пласман Србије на Светско првенство играча до 19 година, које ће се играти следећег лета.
Најефикаснији у саставу Србије, били су Илија Милијашевић са 16, Марко Шаренац са 14 и Ђорђе Ћурчић са 13 поена. Код Израела, расположени за игру у нападу, били су Ноам Јацов са 17, Бењамин Онче са 13 и Амит Менечем са 11 поена.
Није репрезентација Србије толико лоше играла у првој четвртини, каснила је само пет поена, али је у другој деоници наш национални тим посустао, убацио је само седам поена и то је омогућило Израелу велику предност на полувремену.
После 20 минута игре Израел је убацио чак 39 поена, примио 22, што показује да су се наши Орлићи мучили у нападу и нису успевали да пробију дефанзиву противника.
Трећа деоница дала је наду српским репрезентативцима да могу до преокрета јер су направили 11 поена плуса, а то је значило да ће се све решавати у последњој деоници, посебно када су изабраници Владимира Ђокића дошли до поравнања, а онда и предности на шест минута пре краја дуела.
На крају су наши Орлићи потпуно преокренули добром игром у завршници и после сјајних погодака из рекета.
Нека се спреме Италијани или Шпанци.
Баскетбол. Евролига. Матч ЦСКА - Анадолу Эфес - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
СПОРТ
Уговор живота у Русији или Олимпијске игре?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала