- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизанова тетоважа, Де Коло и Фајнал фор

© Фото : JEAN-FRANCOIS MONIERЖофри Ловерњ
Жофри Ловерњ - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
Евролигаши су већ направили већи део тимова за предстојећу сезону, а многима је за око запао случај француског Асвела. Међу појачањима овог тима је бивши капитен Партизана Жофри Ловерњ, а уз њега стигао је и Нандо Де Коло. Идеја Асвела је одлазак на Фајнал фор наредних година.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Овог лета Ловерњ и Де Коло вратили су се у Француску после доста година играња у иностранству, а Ловерњ, који је верност Партизану овековечио и тетоважом грба црно-белих, објашњава да Асвел жели да подигне клуб на лествицу изнад.
Долазак Нанада и мене је доказ да клуб жели да промени статус. Изазов је велики јер Асвел жели да дође до Фајнал фора у наредних пет година. То ме је убедило да потпишем“, рекао је Ловерњ.
За сада, циљ Асвела је да стигне у најбољих осам по први пут у овом веку, што је потврдио и сам Ловерњ.
Он је додао да је улога Тонија Паркера била велика у одлуци да потпише за Асвел.
„Имам добар однос са Тонијем, играо сам са њим у репрезентацији и у Сан Антонио Спарсима. Познајем и његовог брата Ти Џеја добро, провели смо неколико Божића заједно. Са њима имам повезаност изнад професионалног односа“, рекао је Ловерњ.
Подсећања ради, Асвел се 2019. године повезао са фудбалским клубом Лионом, а Олимпик је платио тада Асвелу 3.400.000 евра и купио 25 одсто удела у власништву клуба.
Чак се причало да ће Тони Паркер постати председник фудбалског клуба Лион када Жан Мишел Ола оде у пензију, а касније је бивши плејмејкер то и потврдио.
Очигледно је Паркер способан и ван паркета, као што је жарио и палио док је био кошаркаш. Видећемо да ли ће се жеља Асвела да се домогне Фајнал фора и обистинити.
Баскетбол. Евролига. Матч ЦСКА - Анадолу Эфес - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
СПОРТ
Уговор живота у Русији или Олимпијске игре?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала