- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ: Спречен терористички акт на тужилаштво и војску

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПрипадници екстремистичког украјинског покрета "Десни сектор" током простеста испред председничке администрације у Кијеву
Припадници екстремистичког украјинског покрета Десни сектор током простеста испред председничке администрације у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
У Карачајево-Черкезији приведен је присталица „Десног сектора“ (украјинска терористичка организација, забрањена у Русији), који је припремао терористички акт на власти и војску, саопштила је Федерална служба за безбедност.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„У граду Черкеску откривен је и приведен локални становник, држављанин Русије, рођен 1992. године, присталица неонацистичке идеологије, који је испољио намере за извршење терористичког акта против запослених у републичким органима реда и војске под окриљем организације 'Десни сектор'“, наводи се у саопштењу.

Према наводима терористичке организације, младић је планирао да дигне у ваздух тужилаштво и војни комесаријат и затим се сакрије у Украјини.
У кући приведеног пронађене су две бомбе домаће израде, свака капацитета око три килограма ТНТ, компоненте експлозивних направа, екстремистички симболи, шеме прилаза зградама тужилаштва и војног комесаријата, као и преписка са припадницима „Десног сектора“.
Покренут је кривични поступак за припрему терористичког напада и учешће у екстремистичкој организацији.
Приведени мушкарац је признао да је планирао терористички напад и испричао детаље.
Како је навео, намеравао је да после напада возом оде у Белгород, на граници са Украјином, где је требало да га приме у „Десни сектор“.
Крајем јула, Федерална служба безбедности Русије објавила је да је спречила терористички напад који су у Липецку припремали екстремисти „Десног сектора“.
Руска авијација Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
РУСИЈА
Руска авијација у Запорошкој области ликвидирала припаднике „Десног сектора“
Припадници екстремистичког украјинског покрета Десни сектор у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2022
РУСИЈА
„Десни сектор“ терорише грађане Донбаса, испоруке америчког оружја зауставиле преговоре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала