- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ремек дело Хрвата – ископирао Пиксија и Рамба: „Нисам јунак, лагао бих...“ /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Хрватски фудбалер Нико Јанковић постигао је гол директно из корнера у тријумфу Зрињског из Мостара против Тобола у квалификацијама за Лигу конференција (1:0). Тај потез подсетио је на мајсторије које су својевремено изводили Драган Стојковић Пикси и Дејан Рамбо Петковић, рекордер по броју „олимпијских голова“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ефектан погодак директно из прекида добија на тежини ако се узме у обзир да је одлучио питање победника у двобоју Зрињског и Тобола.
Нико је мрежу гостију из Казахстана погодио у 76. минуту. Изненадио је голмана гостију након што је уместо центаршута нехотице уследио директан напад на гол, који је резултирао поготком.
Рамбо Петковић је то редовно чинио у дресовима бројних бразилских клубова, док је актуелни селектор Србије Драган Стојковић Пикси то учинио против Партизана у дресу Црвене звезде пре 35 година.
Ипак, Јанковић је после меча признао пред ТВ камерама да није имао намеру да тако превари голмана, већ се једноставно тако наместило. Сплет случајних околности...
„Лагао бих када бих рекао да сам гађао. Јер, нисам. Уиграна акција је била да иде лопта према голу. Пресрећан сам што је завршила у голу. Победу посвећујем тренеру и свима у Мостару. Осећај је добар и драго ми је да сам погодио против изванредне екипе. Морам да нагласим да нисам ја јунак, већ цела екипа“, рекао је Нико Јанковић.
Подсетимо, Пикси је сличан погодак постигао 6. септембра 1987. године већ у петом минуту вечитог дербија, у којем је Звезда на крају славила резултатом 3:2.
Торцида Хајдук Сплит - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
СПОРТ
Хрвати дирају српску рану стару 27 година – у Сплиту величали „Олују“
Квинси Мениг, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
СПОРТ
Столица се још клима – Кипрани из корнера „ранили“ Партизанове европске снове /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала