Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Одређен притвор припадницима МУП-а и БИА осумњиченима за шверц кокаина

© Sputnik / Лола Ђорђевић Специјални суд у Устаничкој
Специјални суд у Устаничкој - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2022
Пратите нас
Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду одредио је притвор до 30 дана припадницима МУП-а и БИА, који се сумњиче да су као чланови организоване криминалне групе у дужем временском периоду кријумчарили велике количине кокаина прекоокеанским бродовима из Јужне Америке у земље Европске уније.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Притвор је одређен Миливоју Кишићу, Душици Јовановићу, Миодрагу Памучину и Милану Крстовићу због опасности од бекства и да не би у кратком року поновили кривично дело, а према Данијелу Јовановићу због опасности од бексква, утицања на сведоке и понављања кривичног дела, наводи се у саопштењу Вишег суда у Београду.
Осумњичени су јуче саслушани у Тужилаштву за организовани криминал.
МУП је у среду саопштио да су ухапшени полицијски службеник УКП Јовановић, његова супруга припадница БИА Душица (39), бивши полицијски службеник Кишић (44) и грађанин Ж. Ф. (34) из Аранђеловца.
Они се сумњиче да су новац стечен продајом кокаина транспортовали из Европске уније у Републику Србију и Црну Гору. Терете да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, прање новца, а полицијски службеник Јовановић и припадница БИА његова супруга и због кривичних дела злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98. Закона о тајности података.
Осумњичени Јовановић је злоупотребљавајући службени положај, а за потребе организоване криминалне групе и на захтев других чланова те групе, вршио провере кроз базе података МУП-а, прибављао податке о истрагама које води УКП и поверљиве податке неовлашћено саопштавао осталим члановима ове криминалне групе, наводи се у саопштењу МУП-а.
Он се сумњичи и да је из Србије у Црну Гору транспортовао већу количину новца стеченог од продаје кокаина, а део новца улагао у кријумчарење кокаина из Јужне Америке у земље Европске уније.
Припадница БИА Јовановић је, злоупотребљавајући службени положај, проверама кроз базе података БИА, прибављала податке о истрагама које води БИА и поверљиве податке неовлашћено саопштавала осталим члановима ове организоване криминалне групе.
Сумња се да је К.М. учествовао у организацији кријумчарења кокаина из Јужне Америке у земље Европске уније и прикупљању новца од продате опојне дроге, као и у транспорту новца из Србије у Црну Гору.
Део новца стеченог од продаје кокаина улагао је у изградњу некретнина на територији Србије и Црне Горе.
Осумњичени Ж.Ф. је као возач у међународном теретном транспорту новац од продаје кокаина транспортовао из Европске уније у Србију и Црну Гору, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала