- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Да ли је добро спавати с укљученом климом и вентилатором

CC0 / / Клима-уређај
Клима-уређај - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
Пратите нас
Током високих температура вероватно једва чекате да уђете у расхлађену просторију, а вероватно користите и клима-уређај и код куће и на послу.
Стручњак Марк Редик, који је и један од аутора књиге „Саветник за спавање“, каже да коришћење клима-уређаја није баш најбоља могућа опција док спавамо. Према његовим речима, то може бити лоше за оне који болују од астме. Исто вреди и за коришћење вентилатора док спавају.
„Многима вентилатор, посебно онај на плафону, помаже да утону у сан, али то никако није добро јер може изазвати алергијски напад и суве очи“, каже он.
То се, наравно, односи и на коришћење клима-уређаја током ноћи, па је Редиков савет да добро расхладите просторију пре спавања, а затим искључите климу, или је оставите у другој просторији.
Редик подсећа да се, осим алергијских напада и проблема са сувим очима и носном слузницом, могу јавити и други проблеми, попут укочености и болова у леђима.
Наравно, важно је и редовито чишћење клима-уређаја и вентилатора, а једна од ствари на коју овај стручњак упозорава јесте суха кожа као последица сталне употребе клима-уређаја, пише портал Кликс.
„Када тај ваздух дува дуго и често, кожа се осуши. Лосиони и креме ће помоћи, али не ако то постане навика током целог лета“, објаснио је он.
Спаваћа соба - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
ДРУШТВО
Три начина да расхладите спаваћу собу без клима уређаја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала