- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како прескакање ручка делује на наше тело?

CC0 / Pixabay / Храна — илустрација
Храна — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
Пратите нас
Радни дани могу да буду поприлично ужурбани, толико да заборавимо да ручамо. Ипак, нутриционисти упозоравају да је то велика грешка. Доручак се често назива најважнијим оброком у дану, али је и ручак подједнако важан.
Прескакање било ког оброка отежава испуњавање дневних нутритивних потреба. Без обзира на то колико сте заузети, редовни ручак, па и на послу даје нам енергију и нуди ментални одмор и време за освежење.

„Увек желим да знам о интервалима исхране уопште. Да ли прескачете ручак јер вам је распоред презаузет и немате времена за јело? Да ли покушавате да смањите калорије? Да ли је то зато што ваши сарадници не праве паузу за ручак? Не можемо занемарити потребу тела за исхраном. Ово су сва важна питања у помагању да се развије другачија навика која ће боље служити вашем телу”, каже Линда Анегава, сертификовани лекар интерне медицине и медицине гојазности“, пише Хаф пост.

Како прескакање ручка утиче на тело?

Прескакање ручка с времена на време није страшно, али ако нам то постане навика, тело се прилагођава мањем уносу калорија, а то може да буде штетно за ваше здравље. Ово би могло да доведе до успоравања метаболизма током времена и повећаног ризика од недостатака хранљивих материја. То би могло да појачу жудњу и наведе вас да увече конзумирате више калорија, преноси Б92.
Ако не једете довољно током дана, то може узроковати пад нивоа енергије, што може утицати на ваше расположење, продуктивност и концентрацију. Истраживања показују да ограничавање исхране може да повећа раздражљивост и нерасположење, смањи мотивацију и потенцијално доведе до анксиозности и депресије.
Доручак – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
ДРУШТВО
Пет „нездравих“ намирница које можемо да вратимо на сто
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала