- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срби су били хит – док се није појавио Корејац /видео/

© Фото: Принтскрин/You Tube/Golden State WarriorsНемања Недовић и Огњен Кузмић, Голден Стејт
Немања Недовић и Огњен Кузмић, Голден Стејт - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
Пратите нас
Иницијација – неизоставни део забаве у сваком озбиљном спортском колективу. Било да се ради о фудбалу, кошарци или неком другом спорту, традиција која је успостављена деценијама уназад и даље живи међу спортистима.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Међу најактивнијима по том питању су фудбалери, који најчешће имају задатак да пред новим саиграчима отпевају неку песму по сопственом избору. Тако је у сваком прелазном року, а овај је обележио нови фудбалер Наполија, Ким Мин Џае, који је одушевио публику.
Наравно, фудбалер родом из Јужне Кореје је изабрао национални хит „Гангнам стајл“ који је пре неколико година залудео планету, а на одушевљење саиграча.
Иницијацију нису могли да избегну ни нови фудбалери Јувентуса – Пол Погба, Анхел Ди Марија и Бремер, а торински великан је све то објавио на својим друштвеним мрежама.
Реално, снашли су се као и наш Душан Влаховић зимус када је стигао из Фиорентине у Торино.
Занимљиво да је Матијс де Лихт рецимо својевремено на иницијацији у Јувентусу певао „Три мале птице“ од Боба Марлија коју је научио као фудбалер Ајакса јер је она заштитни знак навијача из Амстердама. Гонзало Игуаин је на пример певао „Деспасито".
Шашаве иницијације нису заобилазиле ни наше кошаркаше, па се сећамо рецимо изведебе песме Шабана Шаулића „Само за њу“ од стране Немање Недовића као новајлије у редовима Голден Стејта, и навијачке песме „Добро знај“ у интерпретацији Огњена Кузмића.
Занимљиво је да су обојица били опремљени шареним капицама и ранцима.
У сваком случају, интернет је преплављен снимцима песама спортиста на инацијацији, а најважније је да се тако створи добра атмосфера у тиму као подлога за будуће успехе.
ФК Вележ Мостар - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
СПОРТ
Егзотика дошла главе бившим Југословенима
Валери Божинов - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
СПОРТ
Бугарска легенда се нада „српском духу"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала