- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Велика индустријска зона ниче крај Моравског коридора

Пратите нас
Паралелно са изградњом Моравског коридора, биће направљена велика индустријска зона која ће се налазити између Варварина и Ћићевца, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Индустријска зона ће отворити нову перспективу за ове две општине, али и за Трстеник и Крушевац, јер наш циљ је да подигнемо запосленост“, изјавио је Момировић након обиласка радова на изградњи Моравског коридора.
„Највећи обим радова на изградњи Моравског коридора је у Ћићевцу и наш први задатак је да спојимо Коридор 10 са Крушевцем што је најбољи показатељ да је овај ауто-пут нова реалност, перспектива и будућност у којој Србија побеђује“, истакао је Момировић.
Министар Момировић је подсетио да су радови започети пре годину и по дана и да је до сада на целој траси Моравског коридора, која има више од 118 мостова, надвожњака и подвожњака, не постоји ни један део а да се на њему не изводе радови.
Радове на изградњи Моравског коридора заједно са министром Момировићем обишли су и директор Коридора Србије Александар Антић, председница општине Ћићевац Мирјана Кркић, као и председница општине Варварин Виолета Лутовац Ђурђевић и том приликом су се сложиле да ће изградња најмодерније саобраћајнице бити од изузетног значаја за њихове општине јер ће се на тај начин приближити свим градовима у Централној Србији.
Директор Коридора Србије Александар Антић нагласио је да се радови интензивно изводе на овом значајном пројекту, који представља највеће градилиште у Србији.
„Током јула смо имали просечно преко 3.700 радника ангажовано сваког дана са око 1.530 јединица механизације и транспортних средстава“, рекао је Антић, преноси Б92.
Укупна дужина Моравског коридора, односно ауто-пута Е761 Појате – Прељина износи 112 километара и чине је три деонице: Појате – Крушевац (27,8 км), Крушевац – Адрани (53,8 км), Адрани – Прељина (30,6). Моравски коридор повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца Коридорима 10 и 11. Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка – Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи око пола милиона становника, саопштено је из ресорног министарства.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала