- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аврамовић за Спутњик: Поезија је како Јокић игра, тако нешто се не виђа често

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлекса Аврамовић приликом интонирања химне
Алекса Аврамовић приликом интонирања химне - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
Пратите нас
Српски репрезентативац Алекса Аврамовић налази се на списку Светислава Пешића за мечеве квалификација за Светско првенство, а видећемо и да ли ће се наћи међу 12 играча који ће ићи на Европско првенство. За Спутњик истиче да национални тим има врхунске услове за припреме, те да екипи одговара присуство Николе Јокића.
Иза Аврамовића је добра сезона у Партизану, као и прилично добре партије у дресу Србије где је често, у току квалификација, знао да буде најефикаснији играч Орлова.
Сада за Спутњик Аврамовић истиче како тече досадашњи ток припрема нашег националног тима под надзором
„Атмосфера у тиму је стварно сјајна. Сви су момци дошли спремни, са жељом да раде, да градимо нешто заједно. Стварно је супер осећај бити део овог тима и припрема за две утакмице против Грчке и Турске и Европско првенство. Момци су сјајни, дружимо се, играмо карте у слободно време, све је одлично. Када немамо тренинг, сви смо заједно, нема никаквих иступања, баш је лепа и пријатна атмосфера“, каже Аврамовић за Спутњик.
Аврамовић истиче да су услови за тренинг и припреме репрезентације у Старој Пазови на изузетно високом нивоу.
„Услови су феноменални! Искрено, сви смо, када смо видели какав је комплекс, уф, баш добар. Имају и салу кошаркашку, за тренинг, по свим стандардима је добра. Прелепа, добар квалитет, климатизовано, имамо спа центар, велнес центар, теретана, свлачионице. Све је максимално добро, врхунски“, истиче кошаркаш Партизана.
Србија ће овог лета рачунати и на Николу Јокића, а јасно је да МВП НБА лиге страховито диже и квалитет, али и морал тима.

„Невероватно, невероватан играч. Дошао је тако спреман, професионалац сто одсто. Стварно, мајке ми, немате прилику са кошаркашке стране то да видите. Најискреније кажем. Са правом је две године најбољи играч света, то је кошаркашка поезија. Наравно да нам и он даје елана, али има много, много сјајних играча на тренингу“, објашњава Аврамовић.

Иако има много великих имена, нема никаквих издвајања, већ се сви држе заједно.
„Супер однос имају сви играчи, ништа се ја не издвајам. Сви имамо супер однос, узајамно поштовањe према њему, као и према свим селекторима. Сви су и у стручном штабу јако добри и помажу нам“, истиче Аврамовић.
Рођени Чачанин се наиграо квалификација претходних година, чак и код Александра Ђорђевића, али истиче да му за Србију ништа није тешко.
„Лепо је играти за репрезентацију, најлепше, свака утакмица је важна и најважнија. Имали смо два незгодна пораза од Белгије, имали двоцифрену предност, тежак пораз. Било је прекида због струје... Сплет несрећних околности је довео до тога да изгубимо и отежамо себи пут ка Светском првенство. Имамо сада две најтеже утакмице, ако то добијемо, добар је залог. Гледамо позитивно“, подвлачи Алекса.
А Европско првенство?
„Не гледамо толико далеко искрено, гледамо те две утакмице, желимо на Светско првенство, Европско је много далеко. Фокусирамо се на Грчку и Турску. Увек има она флоскула „Никад јаче Европско првенство“. Од тих великих имена неће играти само нама Богдана који је повређен. Остали су потврдили долазак“, закључио је Аврамовић јављање за Спутњик.
Немања Недовић и Огњен Кузмић, Голден Стејт - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
СПОРТ
Срби су били хит – док се није појавио Корејац /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала