- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У маркете стижу прва „климатски прихватљива“ јаја

CC0 / Pixabay / Кока носиља
Кока носиља - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
Пратите нас
Британски трговински ланац „Морисонс“ потрошачима нуди прва „климатски прихватљива“ јаја добијена од кокошки које се хране инсектима.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Коке носиље ће добијати храну без соје, а која укључује и инсекте храњене остацима хране из пекара и продавница воћа и поврћа, објавио је „Гардијан“.
Како се наводи, елиминисањем соје избегавају се емисије повезане са крчењем шума великих размера ради узгоја усева у Бразилу и другим земљама, као и загађеност током транспорта сточне хране.
У склопу „Морисонсових“ настојања да се до 2030. директно снабдева са британских фарми с нултим емисијама, стартуп „Бетер ориџин“, са седиштем у Кембриџу, код добављача јаја у Јоркширу постављени су контејнери за „мини фарме“ инсеката. Фарма која ће испоручивати прва климатски прихватљива јаја има ветротурбину и соларне панеле, а емисије ће компензовати садњом дрвећа.
„Морисонс“ је објавио да су инсекти нормалан део кокошје прехране и да нови режим неће утицати на квалитет или укус њихових јаја.
У извештају Универзитета у Кембриџу, који је разматрао факторе бриге о кокошкама и производњу јаја, потврђено је да је производ, како се наводи, „угљенично неутралан“.
Конкурентски супермаркет „Сејнзбери“ такође има „угљенично неутрална“ неутрална јаја, али кокошке хране махунаркама, а не инсектима, пренео је портал „Индекс“.
Јаја из слободног узгоја у почетку ће бити доступна у 50 продавница у Јоркширу и још једном супермаркету у Есексу по цени од 30 пенија за једно или 1,50 фунти за паковање од шест комада.
Поврће - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
ЕКОНОМИЈА
Ближи ли се време када ћемо месу рећи - лаку ноћ?
Бургер - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
ЕКОНОМИЈА
Прва европска држава која забрањује речи „бургер“ и „кобасица“ за једну групу производа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала