- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

НБА Евробаскет

© AP Photo / Rusty JonesНикола Јокић и Мејсон Пламли – дуел КК Денвер и КК Шарлот
Никола Јокић и Мејсон Пламли – дуел КК Денвер и КК Шарлот - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
Пратите нас
Ускоро је на програму Европско првенство у кошарци и занимљиво је видети које ћемо НБА кошаркаше моћи да гледамо на смотри која се није играла од 2017. године. Еурохупс је направио списак могућих НБА играча који би могли да заиграју, укључујући Николу Јокића, Луку Дончића и Јаниса Адетокумба.
Обично на Европском првенству нема превише НБА играча у поређењу са Светским првенством или Олимпијским играма. Али, могли бисмо да гледамо преко 40 њих што би заиста било сјајно и... ретко.
Ово је све основано на проширеним списковима, али није наравно загарантовано да ће се сви НБА играчи наћи на коначним списковима.
Француска би могла да има највише НБА играча у својим редовима, чак петорицу, а то су: Еван Фурније (Њујорк Никс), Руди Гобер (Минесота), Тимоти Луваву Кабаро (Атланта), Тео Маледон (Оклахома) и Франк Нтиликина (Далас).
Код Немаца су то Денис Шредер, Данијел Тајс, ФранцВагнер и Мориц Вагнер, код Турака Чеди Осман, Алперен Сенгун, Омер Јурцевен (отпао) и Фуркан Коркмаз.
Србија ће рачунати на Николу Јокића, али неће на Николу Јовића и Алексеја Покушевског. Бобан Марјановић није на списку селектора Светислава Пешића, Богдан Богдановић је повређен, Немања Бјелица више није у НБА лиги, мада се може рачунати као НБА играч јер је актуелни шампион са Голден Стејтом.
Комшије Хрвати и Словенци имају по тројицу играча из најјаче лиге света. Код Хрвата то су Бојан Богдановић, Дарио Шарић и Ивица Зубац, а код Словенаца Лука Дончић, Влатко Чанчар и званично - Горан Драгић.
Шпанци се поносе са Хуанчом и Вилијем Ернангомезом, те Усманом Гарубом, а Грци са Јанисом и Таназисом Адетокумбом, те Тајлером Дорсијем који је прешао у Далас овог лета.
Литванце ће водити Домантас Сабонис и Јонас Валанчијунас, Финце Лаури Марканен, Босанце Јусуф Нуркић, Црногорце Марко Симоновић, Пољаке Џереми Сочан, а Израелце Дени Авдија.
Уз Италијане Симонеа Фонтекија и Данила Галинарија, те Грузине Гогу Битадзеа и Сандра Мамукелашвилија, јасно је да бисмо на Европском првенству могли да гледамо бројне НБА звезде.
На крају крајева, гледаћемо најбољег: Николу Јокића.
Само је још недостајало да Џоел Ембид заигра за Французе...
Премијер Шпаније Педро Санчез - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
СПОРТ
„Дивим му се“: Шпански премијер почео говор помињући српску кошаркашку звезду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала