- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нико као Игор Велики – Русија има новог рекордера

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаФутбол. РПЛ. Матч ЦСКА - "Факел"
Футбол. РПЛ. Матч ЦСКА - Факел - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
Пратите нас
Утакмица четвртог кола руске Премијер лиге против Факела (4:1) остаће у дугом сећању голману ЦСКА Игору Акинфејеву који је забележио 818. наступ у каријери у свим такмичењима на топ нивоу и постао апсолутни рекордер Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Капитен Армејаца престигао је дугогодишњег саиграча Сергеја Игнашевича који је у дресовима Крила Совјетов, Локомотиве и ЦСКА забележио 817 наступа. Иначе, трећи је још један некадашњи Армејац – Василиј Березуцки (659 мечева).
Посебну ноту рекорду Акинфејева даје чињеница да је све наступе забележио у дресу једног тима. Игор је наступао за ЦСКА чак 707 пута и освојио 20 трофеја, од којих су највреднији Куп ЕУФА и шест титула првака Русије.
Акинфејев је лидер и по броју мечева за један клуб, опет испред Игнашевича за 166 мечева. Узгред, готово на свим листама водеће место заузимају играчи ЦСКА – Акинфејев, Игнашевич и браћа Березуцки. Легенда Спартака Јегор Титов је пети, а ас Зенита Вјачеслав Малафејев – шести.
У Русији нема равног Акинфејеву.
Легендарни 36-годишњи голман, који је дебитовао у мају 2003. у Премијер лиги је одиграо 518. лигашки меч у суботу. Нико други није успео да пребаци бројку од 500 лигашких наступа, а само су Игнашевич, Семак, Лошков, Семшов и Васили Березуцки прешли бројку од 400 наступа.
Футбол. РПЛ. Матч ЦСКА - Рубин - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
СПОРТ
Почео као клинац, завршиће као деда – руски голман на путу ка вечности
Акинфејев је у међувремену порушио све могуће голаманске рекорде у Русији. Најближем пратиоцу Малафејеву ускоро ће бежати за дупло по броју утакмица без примљеног гола (345 наспрам 178) и то довољно говори о величини чувара мреже ЦСКА који је као вино, све бољи како је старији.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
СПОРТ
„Митровић је животиња“
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
СПОРТ
Месијева магија – примио је лопту на груди, остало је историја /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала