- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кинеска војска ће од сада изводити редовне вежбе у близини Тајвана

© AP Photo / Mark SchiefelbeinКинеска војска
Кинеска војска - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
Пратите нас
Кинеска војска ће од сада изводити редовне вежбе на источној страни средње линије Тајванског мореуза, преноси Ројтерс, позивајући се на кинеску државну телевизију.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Кинеске власти су саопштиле да је армија те земље завршила четврти узастопни дан војних вежби у ваздуху и мору око Тајвана, које су биле усредсређене на тестирање средстава за ваздушне и копнене ударе великог домета, а да ће у наредним вежбама бити употребљавани снајпери, борбена возила, оклопна возила, као и јуришни хеликоптери, преноси Ројтерс, позивајући се на анонимни извор.
Средња линија у уском мореузу између острва Тајван и континенталне Кине је незванична линија коју војни авиони и бојни бродови са обе стране обично не прелазе.
Она никада није правно призната и представља имагинарну линију коју је америчка војска направила за своје борбене потребе у претходном веку, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала