- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић: Абазовићева влада је пала сама од себе

© Sputnik / Лола Ђорђевић Андрија Мандић
Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
Пратите нас
Један од лидера Демократског фронта (ДФ) у Црној Гори и председник Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је данас да је Влада премијера Дритана Абазовића пала сама од себе и да није паметно од 19. августа, за када је заказано гласање о поверењу влади, правити Дан Д.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Мандић је, гостујући у Интервјуу ТВЦГ, оценио да Влади они који су је изабрали више не дају подршку.
„Правити од 19. августа Дан Д, после свега онога што смо видели на Влади, не делује ни мало паметно“, оценио је Мандић.
Он сматра да је најпоштеније да се направи договор у оквиру парламентарне већине којој је народ дао подршку 30. августа.
Каже да ДФ заговара техничку владу и додаје да је то најбоље решење.
„Техничку владу да чине субјекти који су победили на изборима 30. августа. Та влада треба да припреми изборе који би се одржали у једном дану - локални, парламентарни и председнички, да би могли у међувремену да урадимо неке важне ствари као што су борба против организованог криминала и корупције“, додао је Мандић.
Мандић сматра да би председнику ГП УРА Дритану Абазовићу и председнику Социјалистичке народне партије (СНП) Владимиру Јоковићу, како каже, било поштеније да седну и покушају да постигну договор са партнерима са којима су освојили власт 30. августа.

„А ако неће да седну са нама, препустићемо их њиховој судбини. То значи да ће се они суочити са партнерима који их сада подржавају“, рекао је Мандић.

Нагласио је да одлуке везане за Црну Гору треба да се доносе у Црној Гори. Према његовим речима, „неко је након 30. августа народну вољу предао неким чиновницима у амбасадама“.
Андрија Мандић истиче да није тачно да за мишљење ДФ иде у суседне државе и додаје да ДФ води одговорну политику какву желе њихови гласачи.
Од ДФ се не може очекивати да води политику супротно расположењу људи који су гласали за њих, рекао је Мандић и додао да за ДФ доминантно гласа српски народ у Црној Гори.
Мандић је рекао да то што ДФ, заступајући свој народ, жели да има добре односе са државом где живи највећи број њихових сународника, нешто друго од тога да ДФ слуша било кога.
„Али, ако нека друга странка, која је црногорска, бошњачка, грађанска, ако је њој важније шта се каже на некој другој адреси изван Црне Горе и није је срамота да то јавно саопштава, онда постављате себи питање што Црна Гора има потребу да себе проглашава независном државом и да има гломазну и скупу управљачку структуру. Било би једноставније да Црна Гора пристане да те стране адресе именују неког овде и да управља Црном Гором“, рекао је Мандић, преноси Танјуг.
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
РЕГИОН
Три сценарија за разрјешење политичке кризе у Црној Гори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала