- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Тајни купци у контроли трговина

CC0 / Pixabay / Трговина
Трговина - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
Пратите нас
Од 16. августа продавнице и услужне радње широм Хрватске обилазиће такозвани тајни купци, активисти из удружења за заштиту потрошача.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Директорка једне од њих каже да због могућих тужби они неће објављивати „црне листе“ непоштених при увођењу евра, преноси Индекс.
Шест активиста из Развојне организације заштите потрошача (РОЗП) ће у четири жупаније: Карловачкој, Вараждинској, Сисачко-мославачкој и Пожешко-славонској, на укупно 26 продајних и 17 услужних места, контролисати уводи ли се евро поштено, односно не доводи ли се потрошач у неповољнији положај него што би то био без увођења евра.
Они то раде по пројекту Министарства привреде и одрживог развоја под називом „Тајни купац за заштиту потрошача у процесу увођења евра у Републику Хрватску“ и ових дана бирају трговачке ланце и друге продавнице и услужне гране састављајући листе производа и услуга који ће се контролисати, а с Министарством је уговорена листа од 55 роба и услуга које се морају пропратити и контролисати.
Тајни купци, за које главни секретар РОЗП-а Жељко Томашић каже да и нису тајни, јер ће фотографисати баркодове, а нису ни купци, јер неће куповати контролисану робу, обављаће ипак важан посао на терену.
Од 16. августа пратиће цене у кунама, а од 5. септембра и у еврима, јер су од тада сви продавци и пружаоци услуга дужни да истакну двојне цене.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала