- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Меси се враћа кући

© AP Photo / Joan MonfortЛионел Меси, Барселона
Лионел Меси, Барселона - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
Пратите нас
Барселона и Лионел Меси увелико преговарају око повратка Аргентинца на Камп Ноу, објавио је поуздани Радио Каталонија. Велики повратак на место успеха требало би да уследи следећег лета када Лионелу истекне уговор са Пари Сен Жерменом.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Намера председника Барселоне Ђоана Лапорте и самог фудбалера је да Меси оконча играчку каријеру у клубу у коме је постао жива легенда. Преговори две стране трају већ неколико месеци.
Ништа још дефинитивно није званично договорено, али све указује на сценарио по коме ће се Меси вратити у Каталонију у лето 2023. Аргенитнац ће и ову сезону одиграти за „Свеце“ јер га на то обавезује уговор, а чека га и Светско првенство са Аргентином.
После Мундијала у Катару он ће се вратити у Париз, али са чврстом намером да заврши каријеру у Барси. Идеја да крај каријере дочека у америчком Интер Мајамију код Дејвида Бекама, више нема никакву тежину.
Из Мајамија уверавају да се преговори са Леовим оцем, Хорхеом, настављају. Тамо се преговара о двогодишњем уговору. Они који су упућени у детаље око будућности Аргентинца сматрају да Меси игра на две столице и да ће у последњем могућем тренутку одлучити – Барселона или САД.
Исти извор напомиње и да постоји варијанта о којој се преговара да Меси одигра две године у Мајамију и узме паре Американцима, а потом последњу годину у каријери одради у Барселони. Разлог за то је, наводно, што ће Барса следеће две године играти ван Камп Ноуа, због реновирања и то на Олимпијском стадиону „Монжуик“.
Важан фактор у потенцијалном повратку Месија у Барселону је чињеница да клуб још дугује Аргентинцу уплате из претходног периода који је провео у Каталонији.
Читава прича вуче са собом и експлицитни захтев Месија: да сви који су умешани у преговоре порекну било какву информацију о повратку у Барселону како се не би наљутио први човек Пари Сен Жермена Насер Ал Келаифи, јер играч коме истиче уговор сме да преговара са другим клубовима тек када му остане шест месеци до истека.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
СПОРТ
Доминација Србина – Митровић играч првог кола Премијер лиге
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
СПОРТ
Легенде подељене о судбини Роналда у Јунајтеду: „Пустите га да иде“; „Добар је за клупу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала