- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенде подељене о судбини Роналда у Јунајтеду: „Пустите га да иде“; „Добар је за клупу“

© AP Photo / Jon SuperКристијано Роналдо
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
Пратите нас
Пораз Манчестер јунајтеда од Брајтона на Олд Трафорду (1:2) главна је тема на Острву после уводног кола Премијер лиге. Наравно, у центру пажње је Кристијано Роналдо који је шансу добио са клупе. И док његов бишви саиграч Вејн Руни сматра да Португалац треба да оде, легендарни Рој Кин поручује да је искусни нападач добар за клупу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Не, иде, па не иде Јунајтеду. Кошмаран старт сезоне са новим тренером Ериком тен Хагом. Перспективни стручњак који је чуда чинио са Тадићевим Ајаксом мораће још много да се помучи како би његов Манчестер почео да побеђује и како би се укључио у трку за горњи део табеле.
Јасно је било после меча са Брајтоном, где су гости на Олд Трафорду после уводних 45 минута имали два гола предности. Успели су "црвени ђаволи" да преполове поменуту предност, али је то било све.
Прва звезда Јунајтеда, бар на папиру – Кристијано Роналдо, шансу је дочекао са клупе. Ушао је уместо Бразилца Фред у 53. минуту, али његова појава на терену није променила ствар.
Тиме су само подгрејане приче око његовог незадовољства и тога да хоће да напусти екипу, али се испоставља да нема озбиљно заинтересованих клубова који би га „удомили“ са астрономском платом коју прима у Јунајтеду.
Роналдо је у ремију са Рајо Ваљеканом пре меча са Брајтоном био стартер, а на полувремену је замењен, што га је по свему судећи толико разбенсело, да је покупио ствари и на полувремену се упутио ка свом дому.
То се нимало није допало легенди и капитену Манчестер јунајтеда Роју Кину, који је после свих дешавања везаних за Јунајтед и Роналда поручио:
„Драго ми је да није отишао раније, али очигледно је он добра опција са клупе. Не можете да пустите Роналда да оде и да мислите да је Марсијал решење. Марсијал није решење. Имао је солидне припреме? Па? Јака ствар“, изричит је био Кин, некадашњи капитен Португалцу на Олд Трафорду.
(Не)очекивани дебакл Јунајтеда пред својим навијачима у премијерном мечу сезоне 2022/23 натерао је још једну легенду посрнулог славног клуба да се огласи. И то из далеке Америке, а реч је о Вејну Рунију, који тренутно води Ди-Си јунајтед.
Популарни Шрек апеловао је на руковоство клуба да пусти Кристијана, јер он очигледно више није срећан на Театру снова.
„Мислим да би Јунајтед требало да пусти Роналда. Није да он не може да игра за Манчестер који води Тен Хаг. Рони може да игра за било који тим и увек ће постизати голове, али ми се лично чини да Јунајтед још није спреман да се бори за трофеје и требало би да се фокусира да изгради тим који ће моћи за три или четири године да се бори да освоји лигу“, рекао је Руни.
Остало је још времена до краја летњег прелазног рока, па остаје да се види да ли ће се две стране разићи или ће успети даље да наставе заједно, упркос свему лошем кроз шта тренутно пролазе.
Подсетимо, Кристијано Роналдо се прошлог лета вратио из Јувентуса у Манчестер јунајтед и најплаћенији је фудбалер Премијер лиге са годишњом платом од вртоглавих 26,4 милиона фунти.
Иза њега је Кевин де Брујне, Белгијанац из Манчестер ситија који има 20,4 милиона фунти годишњу плату, а трећи је голман Јунајтеда и Роналдов саиграч Давид де Хеа - 19,2.
Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
СПОРТ
Нова брука на „Театру снова“ – Хагов Јунајтед изгубио од Брајтона
Футбол. РПЛ. Матч ЦСКА - Факел - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
СПОРТ
Нико као Игор Велики – Русија има новог рекордера
Футбол. Товарищеский матч. Германия - Россия - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
СПОРТ
Репрезентативцу Немачке прети 10 година затвора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала