- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда је дигла руку за странца: „Ствари нису добре...“

© Sputnik / Радоје ПантовићПрослављени кошаркаш Жарко Паспаљ
Прослављени кошаркаш Жарко Паспаљ  - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
Пратите нас
Прослављени југословенски кошаркаш Жарко Паспаљ, поручио је да је репрезентацији Србије неопходан квалитетан странац како би се остварио запаженији резултат на великим такмичењима.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Србија је земља кошарке, али већ дуго не може да оствари запажен резултат на великим такмичењима, а Жарко Паспаљ је у разговору за „Максбет“ радио изнео став по питању због чега Орлови не успевају да буду успешни као раније.
„Ствари нису добре већ неко време, а Душан Ивковић је о проблемима говорио још пре 15 година. Начин на који смо радили више не постоји. Ми смо земља кошарке, али питање је у ком правцу идемо “, изјавио је легендарни српски кошаркаш Жарко Паспаљ.
Србија нема злато откад је самостална држава, а освојена су четири сребра – два на европским првенствима, једно на СП и једно на Олимпијским играма.
„Мислим да нам је потребан квалитетан странац на позицији 'четири' која је критична за нас. Да смо га имали можда бисмо на неком од такмичења где смо освојили сребрне медаље узели злато. Међутим, ми ту карту нисмо искористили. Имате пример у женској репрезентацији, где смо остварили неколико сјајних резултата са страним играчицама (Данијел Пејџ, Ивон Андерсон). И нико није рекао да су оне освојиле медаљу, већ репрезентација Србије“, изјавио је Паспаљ за „Маxбет радио".
Легендарни кошаркаш је као највежији пример навео и Словенију, која је квалитетним избором странаца, стигла и до титуле првака Старог континента.
„Ситуација је озбиљна и мора што пре да се реагује. Резултати репрезентације су директно повезани са интересовањем деце за кошарку у Србији. Нисмо отишли на Олимпијске игре у Токију. Сада је под великим упитником одлазак на наредно Светско првенство, а плашим се да ће бити веома тешко да будемо и на Олимпијским играма у Паризу. Ништа се не дешава преко ноћи“, истакао је Паспаљ.
Лопта Мундобаскета у Кини - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
СПОРТ
Кошаркашице Србије заузеле треће место
Никола Јокић и Мејсон Пламли – дуел КК Денвер и КК Шарлот - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
СПОРТ
НБА Евробаскет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала