- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Либански купац одбио да прими украјинско жито

CC0 / wikipedia / Бродови украјинске морнарице у луци у Одеси
Бродови украјинске морнарице у луци у Одеси - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Купац није примио украјинске житарице, које су допремљене у либанску луку Триполи на броду "Разони", саопштила је украјинска амбасада у Бејруту. Одбијање је образложено кашњењем терета више од пет месеци.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Сада се тражи нови купац у Либану или било којој другој земљи. "Разони" је први теретни брод са украјинским житом који је напустио луку Одеса у оквиру споразума о деблокади украјинских лука. На броду је 26.000 тона кукуруза.
Министарство одбране Турске саопштило је да су јутрос још два брода са житарицама испловила из украјинске луке Черноморск.
Брод MV OCEAN LION са 64.000 тона кукуруза је отпловио у Јужну Кореју, а брод MV RAHMI YAGCI са 5.300 тона сунцокрета се упутио ка Истанбулу. Ови бродови превозе преко 70.000 тона житарице.
Подсетимо, 23. јула су у Истанбулу потписани мултилатерални споразуми о укидању ограничења на испоруку за извор руских производа и помоћи Русије при извозу украјинског жита. Споразум који су потписали представници Русије, Турске, Украјине и УН предвиђа извоз украјинског жита и ђубрива преко Црног мора из три луке, укључујући Одесу.
Председници Украјине и Турске, Владимир Зеленски и Реџеп Тајип Ердоган, на састанку у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СВЕТ
Ердоган и Зеленски разговарали о „коридору за житарице“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала