- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пољска прети ЕУ због 35 милијарди: Узвратићемо свим средствима

© AFP 2023 / JOHN THYSШеф Европске комисије Урсула фон дер Лајен
Шеф Европске комисије Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Владајућа пољска национална конзервативна странка Право и правда пооштрила је своју реторику против Брисела због одбијања Европске комисије да Варшави додели 35 милијарди евра за борбу против пандемије, пише „Гардијан“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Уколико руководство Европске уније покуша да нас притера уз зид, нећемо имати другог избора осим да извадимо сво оружје из нашег арсенала и одговоримо око за око“, изјавио је генерални секретар партије Кшиштоф Собољевски.
Штавише, он је обећао да ће сменити шефицу Европске комисије Урсулу фон дер Лајен.
„Уколико комисија не издвоји новац, Варшава ће тужити Брисел, ставити вето на иницијативе Европске уније и створити коалицију за смену актуелне шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен и њеног колегијума комесара“, запретио је политичар.
Раније је председник владајуће странке Јарослав Качињски изјавио у интервјуу за магазин „Сиеци“ да Пољска „нема разлога да испуњава своје обавезе према Европској унији“.
Брисел захтева од Пољске да се придржава процедура владавине права пре него што јој одобри грантове и зајмове. Варшава, са своје стране, на ове захтеве гледа као на директно кршење суверенитета.
Амбасада Русије у Варшави - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
ЕКОНОМИЈА
Пољска побуна: Нећете нас натерати на смањење потрошње, нећемо делити гас са другима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала