- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска ракета са иранским сателитом лансирана у космос /видео/

© Фото : Пресс-служба Роскосмоса / Уђи у базу фотографијаСтарт ракете-носача "Сојуз 2.1б" са космичким апаратом "Арктика М"
Старт ракете-носача Сојуз 2.1б са космичким апаратом Арктика М - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Свемирски тегљач „Фрегат“ са сателитом „Хајам“ и 16 малих свемирских летелица одвојио се од ракете-носача „Сојуз-2.1 б“ која је лансирана са космодрома Бајконур, објављено је на Јутјубу компаније „Роскосмос“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Осим тога, у орбиту ће бити лансирани и мали сателити, које су направили руски универзитети, комерцијалне компаније и непрофитне организације.
Мали сателити су направљени на Политехничком универзитету „Петар Велики“ у Санкт Петербургуг, Балтичком државном техничком универзитету „Војенмех“, Научно-страживачком институту за нуклеарну физику „Скобељцин“, државном универзитету у Тјумену, Сибирском Државном универзитету за науку и технологију „Решетњева“, у компанији „Геоскан“ и другим организацијама.
Апарати су предвиђени за научна истраживања, мерење нивоа електромагнетног зрачења, даљинско истпитивање Земље и праћење еколошке ситуације.
Руски свемирски бродови Сојуз и Прогрес прикључени на Међународну свемирску станицу - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
РУСИЈА
Прва посада би могла да полети ка новој руској орбиталној службеној станици 2028. године /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала