- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијани пишу о „случају Теодосић“: Видећемо да ли ће недостајати или ће Пешић бити у праву

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилош Теодосић
Милош Теодосић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
Светислав Пешић одлучио је да Милош Теодосић више не буде део репрезентације која се спрема за мечеве квалификација за Светско првенство, касније и за Европско првенство. И док чекамо 15. август када ће Пешић објаснити разлог овакве одлуке, много се прича и пише о овом случају, чак и у Италији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Портал Спортвиргилио.ит пише да је много реакција на Теодосићево одстрањивање из тима.
Истичу Италијани (Тео је кошаркаш тамошњег Виртуса) да је српски кошаркаш направио опроштају журку са саиграчима, подсећају на све што је Тео освојио са репрезентацијом, а онда истичу да је то све урадио како би одржао висок морал екипе.
И постављају питање:
Видећемо да ли ће Србији заиста недостајати лидер или ће Пешић бити у праву“, истиче се на споменутом сајту. А, поред њега сви релевантни италијански и европски медији пренели су вест да Тео неће играти за Орлове.
Махом са дозом збуњености.
Још од 2007. године, када га је као једног од најталентованијих јуниора у земљи Зоран Мока Славнић прекомандовао у А селекцију, репрезентативна окупљања без момка из Ваљева била су готово незамислива. Био је један од најважнијих војника у чети Душана Ивковића, под командом Александра Ђорђевића освојио је најважније медаље.
У репрезентативној каријери окитио се сребрним медаљама на Олимпијским играма у Рију 2016, Светском првенству 2014. и Европском првенству 2009. године.
Ово лето могло би лако да буде последње када је Теово учешће у националном тиму у питању.
Када селектор Пешић буде изнео разлоге Теодосићевог одсуства, тада ћемо имати целокупну слику. Спекулација је много. Превише.
Репрезентативац Србије Милош Теодосић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
СПОРТ
Ситуација Пешић – Теодосић: Играч таквог калибра не може да буде „прецртан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала