- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Оснивач Телеграма: Ажурирање месинџера касни због нејасног процеса верификације „Епла“

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаМесинџер Телеграм
Месинџер Телеграм - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
Оснивач Телеграма Павел Дуров изјавио је да је ажурирање месинџера потрајало две недеље због дуге провере „Епла“ без било каквих објашњења. Он је додао да због закаснелог објављивања ажурирања, стотине хиљада мобилних апликација у целом свету трпе директну финансијску штету.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Често не можемо да дистрибуирамо нове верзије Телеграма због нејасног процеса верификације, који је технолошки монопол наметнуо свим мобилним апликацијама. На пример, наше предстојеће ажурирање је заглављено због провере у ‘Еплу’ две недеље без објашњења или било какве повратне информације од ‘Епла’“, наводи се у саопштењу на званичном Телеграм каналу Дурова.
Он је истакао да ако се Телеграм суочио са таквом ситуацијом, „могу се само замислити тешкоће са којима се суочавају програмери малих апликација“.
Дуров је прецизирао да закаснело објављивање ажурирања наноси директну финансијску штету стотинама хиљада мобилних апликација у целом свету.

„То је штета без 30 одсто пореза коју ‘Епл’ и ‘Гугл’ наплаћују од програмера апликација који, према њиховим речима, морају да плаћају ресурсе који су неопходни за верификацију апликација. Регулаторни органи у Европској унији и другим земљама почињу постепено да проучавају те злоупотребе. Али, то неће отклонити економску штету која је већ нанета“, наводи се у саопштењу.

Телеграм се ове године нашао на топ листи од 5 апликација са највише преузимања у свету, а број активних корисника месинџера премашио је 700 милиона месечно.
Месинџер Телеграм - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
РУСИЈА
Телеграм престигао Воцап по популарности у Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала