- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан мора на све или ништа – две промене које чувају Столицу у Хумској

Илија Столица
Илија Столица - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
Фудбалери Партизана јуре овог четвртка заостатак од 2:1 из првог меча против кипарског АЕК-а у трећем колу квалификација за Лигу Европе. Тим Илије Столице изгледао је у првом мечу солидно само у првих пола сата. Све остало је било за заборав и ако се нешто не промени црно-беле чека селидба у најнижи ранг европског фудбала – Лигу конференција.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Седам дана имали су Столица и његов стручни штаб да опораве екипу од шокантног старта сезоне. Првенствена утакмица им је одложена минулог викенда у „интересу српског фудбала“ како би спремно дочекали реванш са солидним кипарским представником.
Тренер Партизана истакао је у најави овог меча да је проблем њееговог посрнулог тима (без победе четири везане утакмице) психолошке природе и да је на себе преузео одговорнст да психички спреми акипу за реванш са Кипранима.

„Верујем да је било видљиво да смо подигли многе ствари у игри и да смо ушли у прву утакмицу с АЕК-ом како треба. Тих пола сата је један од путоказа, али голови су то што мењају ствари и ток, њихов први гол нас је доста пореметио, на том аспекту смо радили да исправимо. Неће нас чекати слична утакмица као на Kипру, али приступ, енергија и став који смо имали у првих пола сата на тој утакмици морају да буду слични“

Илија Столица - Sputnik Србија
Илија Столица
тренер Партизана
Ипак, биће промена и у стартној постави јер неке ствари једноставно нису штимале у Ларнаки прошлог четвртка, а цех ће платити голман Стевановић и штопер Саничанин, као две најслабије карике из првог меча које се селе на клупу.
Место међу стативама заузеће Александар Поповић јер је стручни штаб проценио да је Стевановић био слаба тачка на Кипру, док ће бековски пар остати непромењен – Филиповић десно и Урошевић лево. У срцу одбране Вујачић ће задржати позицију, а у тандему са њим заиграће повратник из Олимпијакоса Светозар Марковић.
На средини терена опет ће испред одбране шефовати Љубомир Фејса. Иако је ровит и вуче са собом повреду, он је тренирао претходних дана и спреман је за дуел с Кипранима. Уз њега везни трио комплетираће Бибрас Натхо и Патрик Андраде као класичне „осмице“.
Промена неће бити ни у шпицу напада где ће ударни трио чинити: Дијабате и Мениг као крила, односно Рикардо Гомеш као најистуренији.
Столица рачуна да ће му поменутих 11 играча донети пролаз у плеј-оф Лиге Европе и сачувати посао бар на неко време. Сваки други исход морао би да значи крај сарадње и потрагу за новим тренером који би вратио Партизан на достојан ниво.
Немања Пејчиновић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
СПОРТ
„Русији нису потребни издајници, Запад испира мозгове странцима“
Футбол. Кубок PARI Премьер. Матч Сочи - Зенит  - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
СПОРТ
Звезда потврдила трансфер – из Русије с љубављу /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала