- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Шолц: Русија да престане са илузорним аргументима и преузме турбину

© AP Photo / Bernd Thissen"Сименсова" турбина за гасовод "Северни ток"
Сименсова турбина за гасовод Северни ток - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
Русија треба да престане да користи илузорне аргументе и узме „Сименсову“ турбину за „Северни ток 1“, она је спремна за испоруку, изјавио је немачки канцелар Олаф Шолц на великој летњој конференцији за новинаре.
Тако је Шолц одговорио на новинарско питање да ли сматра да би бивши канцелар Герхард Шредер, који је у јулу посетио Москву и састао са председником Русије Владимиром Путином, а након посете најавио да је потребно да се у рад пусти гасовод „Северни ток 2“, можда био користан као посредник.
„Не знам (да ли би Шредер могао да буде од користи као посредник). Говорећи о турбини, да не бисмо нешто погађали, уверио сам се да сви могу да је виде и схвате да је спремна. То би била корисна ствар: престаните да са илузорним аргументима говорите да је не желите. Узмите је, ево је!“, рекао је Шолц.
„Северни ток“ је главна маршрута за испоруке гаса „Гаспрома“ Европи и обновио је рад 21. јула после десетодневног техничког сервиса, а испорука је настављена у обиму од 40 одсто од укупног капацитета гасовода.
„Гаспром“ је ограничење испорука објаснио проблемима у испоручивању гасне турбине која је била на ремонту у Канади. До застоја у испоруци је дошло због санкција које је Канада увела против Русије, али је проблем, на инсистирање Берлина, правно решен и турбина је сада у Немачкој.
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
РУСИЈА
Санкције ометају ремонт турбине за "Северни ток"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала