- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Босанска легенда доживела судбину Муслина

© Фото: Скриншот/You Tube/FC NantesВахид Халилхоџић
Вахид Халилхоџић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Пратите нас
Некадашњи југословенски репрезентативац Вахид Халилхоџић није више селектор Марока, саопштено је из Фудбалског савеза те земље. Његов случај неодољиво подсећа на случај Славољуба Муслина који је слично прошао пре неколико година на кормилу Србије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Kако се наводи на сајту ФС Марока, уговор са Халилхоџићем је раскинут због неслагања о начину на који би се национални тим припремао за Мундијал у Kатару.
Суштински је до разлаза дошло јер је босански стручњак одбио да врати у тим фудбалера Челсија Хакима Зијеха, кога је избацио због недисциплине.
Халилхоџићу је ово трећи пут у каријери да одведе једну репрезентацију на Мундијал, а да потом добије отказ уочи финалног турнира. То му се већ десило са Обалом Слоноваче 2010. и Јапаном 2018. године.
Иначе, он је пласманом са Мароком на Светско првенство, требало да постане једини селектор који је то успео са четири државе, а рекордери по учешћу су наш Бора Милутиновић и Бразилац Карлос Алберто Пареира.
Случај Халилхоџића неодољиво подсећа на онај Славољуба Муслина, који је 2018. године уочи Мундијала у Русији добио отказ на клупи репрезентације Србије јер није желео да позове у национални тим Сергеја Милинковића Савића, тада звезду у успону.
© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаСлавољуб Муслин и стручни штаб репрезентације
Славољуб Муслин и стручни штаб репрезентације - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
Славољуб Муслин и стручни штаб репрезентације
Муслин је тада истицао да не види коју би улогу поверио фудбалеру Лација јер му се не уклапа у замисли, а успео је да одведе Србију на велико такмичење после осам година и то директно, као победник групе у квалификацијама.
Нови селектор Марока биће Валид Реграгуи, некадашњи репрезентативац, који је потписао уговор до 2025. године. Мароко ће у Kатару играти у Ф групи заједно са Хрватском, Белгијом и Kанадом.
Немања Пејчиновић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
СПОРТ
„Русији нису потребни издајници, Запад испира мозгове странцима“
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
СПОРТ
Дон Фабио је шкрт на комплиментима, али је направио изузетак: „Србин је прави посао“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала