- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Украјинска биатлонка се вратила у Русију – због човека кога воли

© Фото: Скриншот/You Tube/Максим ЧеберякаЈекатерина Бјех
Јекатерина Бјех - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
Пратите нас
Биатлонка Јекатерина Бјех, која је у априлу избачена из репрезентације Украјине, одлучила је да учествује на летњем првенству у Русији, као и у другој фази Купа Комонвелта у белоруском центру за зимске спортове Раубичи.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ова 23-годишња девојка која је рођена на територији Хабаровска на истоку Русије, није могла да се избори са конкуренцијом у националном тиму па је 2018. године променила држављанство и наступила за Украјину.
Међутим, судбина очигледно хоће другачије – Бјехова се вратила у домовину где се у околини Москве сада припрема за почетак такмичења у домаћим оквирима.
Јекатерина је до 2018. године представљала руски јуниорски тим, да би поменуте године заједно са још две девојке напустила Московску спортску школу и преселиле се у Кијев са тренером Иљом Лопуховим.
Тамо је узела украјинско држављанство и почела да се такмичи под њиховом заставом. Прво као јуниорка, а потом и као сениорка. Након ситуације у Украјини, Јекатерина је одлучила да се врати у Русију.
Било је тешко, али јој је помогао председник Бијатлонског савеза Украјине Владимир Бринзак. У априлу је Јекатерина избачена из репрезентације, а Бринзак смењен после 24 године због пружања помоћи. Њен повратак у Русију имао је спортске и личне разлоге.
Спортске јер јој је каријера била у паду у последње време, а личне јер је у љубавној вези са једним од лидера руског тима Каримом Халилијем.
Ова друга чињеница много је сметала Украјинцима (веза са Русом), али је важно да је Јекатерина нашла срећу на крају у домовини.
Драгутин Топић, атлетика - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
СПОРТ
Драгутин Топић описао драму отроване атлетичарке: „Срце ми се кидало док си се борила за дах“
Убиство Бразил - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
СПОРТ
Полицајац хицем из пиштоља убио светског првака у џију џици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала