- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Лопови кренули да опљачкају банку, па остали затрпани у тунелу /видео/

CC0 / Pixabay / Подземни тунел — илустрација
Подземни тунел — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
Пратите нас
Спасилачке екипе су после сложене осмочасовне операције успеле да извуку затрпаног човека из тунела прокопаног шест метара испод улице у Ватикану. Римска полиција повела је истрагу јер се претпоставља да је човек припадник криминалне групе која је намеравала да опљачка оближњу банку.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Четири саучесника затрпаног пљачкаша успела су да се ослободе из урушеног тунела, али их је полиција ухватила док су бежали са лица места. Према писању италијанских медија, сви имају кривичне досијее, укључујући и пљачку.
Верује се да је банда хтела да искористи италијански државни празник Ферагосто када улице главног града остају полупусте, и изврше пљачку у оближњој банци.
Драматични инцидент се догодио након што је део асфалта попустио на углу Виа Иноћенцо XI, поред прометне Виа Грегорио VII, одмах уз трг Светог Петра.
Након што је члан банде обавестио хитну помоћ о урушавању тунела, ватрогасци и полиција су успели да лоцирају одакле потиче глас повређеног човека, скоро шест метара испод нивоа улице, испред празне продавнице.
Спасиоци су ископали паралелни отвор како би дошли до тешко повређеног човека и обезбедили му кисеоник и воду.
После осам сати успели су да га извуку живог, уз аплауз окупљених пролазника.
Полиција истражује да ли се банда спремала да искористи тунел, који је почињао унутар празне продавнице, како би дошли до трезора једне од две оближње банке.
Двојица чланова банде, из Напуља, ухапшена су због пружања отпора службеном лицу, а двојица из Рима су оптужена за наношење штете јавној имовини, наводи италијански јавни сервис Раи њуз, преноси РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала