- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јувентус је довео Филипа, а Немци узели Луку: „Уживање је играти са Влаховићем“

© AP Photo / Joan MonfortФилип Костић
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
Пратите нас
Српски репрезентативац Филип Костић који је у петак потписао уговор са Јувентусом до 2026. године, огласио се први пут и поручио да је напордно радио да би стигао до Серије А и клуба какав је гигант из Торина.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Причао је Костић наравно и о асистенцијама које су биле његов заштитни знак у Ајнтрахту из Франкфурта са којим је освојио Лигу Европе. Наравно, неизбежна тема био је и његов репрезентативни, а сада и клупски саиграч – Душан Влаховић.
„Није тешко рећи 'ДА' Јувентусу. Мислим да би ово могао да буде одлучујући корак за моју каријеру. Напорно сам радио да бих дошао овде. Мислим да заслужујем да будем у Јувентусу. За оакав клуб је увек право време. Разговарао сам са Душаном, срећам сам што је део тима. Он је један од најбољих нападача данашњице. Уживање је играти са њим“, поручио је Костић.
Када је реч о асистенцијама, Костић је поручио.
„Могу да донесем квалитет и асистенције. Даћу све од себе за екипу и радићу оно што тренер буде захтевао од мене и што је најбоље за тим. Врло сам срећан што сам стигао у Торино, а навијачима поручујем - видимо се на терену“, рекао је хитроноги Крагујевчанин.
И док је Филип отишао из Франкфурта у Торино, у другом правцу ће кренути Лука Пелегрини. Талентовани дефанзивац који може да покрије две позиције у последњој линији се идеално уклапа у оно што недостаје немачком клубу.
Пелегрини има 23 године и претходне сезоне уписао је 21 меч за торинску „стару даму“ у свим такмичењима.
„Лука Пелегрини може да заузме обе одбрамбене позиције на левом боку, како испред одбрамбене линије са три играча, тако и мало дубље у формацији са четири дефанзивца. То је наша флексибилност“, рекао је Маркус Креше, спортски директор немачког клуба.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
СПОРТ
Влаховић кандидат за Златну лопту
Турки Ал Шејк, власник Алмерије - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
СПОРТ
Нови мезимци фудбалских хипстера
Томислав Сивић - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
СПОРТ
Сивић поднео оставку на Чаиру после још једног пораза
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала