- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија на форуму „Армија-2022“ премијерно представља нову орбиталну станицу

© Фотохост Конгресса молодых учёных / Уђи у базу фотографијаРоскосмос
Роскосмос - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
Пратите нас
„Роскосмос“ ће први пут јавности представити макету нове орбиталне станице на форуму „Армија-2022“ који ће се одржати 15-21. августа у Кубинки у Подмосковљу, објавила је руска државна корпорација.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У „Роскосмосу“ су подсетили да се тренутно припрема нацрт пројекта станице, а њен развој ће бити у две етапе. На крају прве етапе ће станица имати четири модула, а на другој ће бити додато још три модула.

„Осим тога, посетиоци ће моћи да виде и друге новине које раније нису биле показане широј јавности: роботски комплекс ‘Маркер’, који је тестиран као мобилни систем заштите на космодрому Васточни, као и веома економичне и са великим ресурсима погонске системе свемирских летелица које су направљене са јонским моторима и моторима који раде по принципу Холовог ефекта“, изјавили су у државној корпорацији.

На форуму ће бити представљене и макете ракета „Ангара-1.2", „Рокот-М", „Сојуз-2", „Сојуз-2.1в", „Сојуз-5", „Протон-М", „Ангара-А5", „Ангара-А5М" и „Ангара-А5В", свемирски тегљач „Бриз-М", „Фрегат-СБ", космически апарат „Електро-Л", „Арктика-М", „Обзор-Р", „Ресурс-ПМ", „Аист-2Д", „Аист-2Т", „Глонас-К", „Скиф" и „Маратон", Међународна свемирске станице, брод „Сојуз МС" са посадом и транспортни брода нове генерације са посадом, лансирни комплекси за ракете „Ангара" на космодрому Васточни.
Осим тога, биће изложени и производи „Роскосмоса" као што су медицинске барокамере и многи други производи.
Генерални директор „Роскосмоса" Јуриј Борисов ће учетвовати у церемонији отварања форума „Армија-2022" и наступаће на пленарном заседању.
Старт ракете-носача Сојуз 2.1б са космичким апаратом Арктика М - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
РУСИЈА
Руска ракета са иранским сателитом лансирана у космос /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала