- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Запад жели ревизију извештаја „Амнести интернешенела“ о украјинским дејствима

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
Пратите нас
Коментаришући припрему ревизије извештаја организације за људска права „Амнести интернешенел“, која је оптужила Кијев за кршење закона ратовања, портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је изјавила да Западу не одговарају закључци извештаја, па жели да их ревидира.
„Зато што је резултат требало да буде другачији. Такав да одговара мејнстриму. Чињенице никога не интересују. Пошто су рекли да кијевски режим не пуца на цивиле, значи да не пуца. Антинаучни приступ. Али управо његово постојање дефинише садашњи западни систем као диктатуру“, објаснила је Захрова коментаришући информације да ће независни стручњаци проверити извештај „Амнести интернешенела“ и процес припреме овог материјала.
„Амнести интернешенел“ је 4. августа објавио извештај у којем оптужује украјинске трупе за кршење међународних хуманитарних норми и војног права. У њему се напомиње да украјински војници распоређују оружје у школе и болнице, доводећи у опасност цивиле.
Након тога је директорка украјинске канцеларије „Амнести интернешенела“ Оксана Покаљчук ​​изјавила да напушта ту функцију, јер се са руководством организације „разилази у ставовима о вредностима“. Председник Украјине Владимир Зеленски и представници његовог кабинета оштро су осудили извештај „Амнести интернешенела“. Извештај је критиковао и велики број европских политичара, посебно представника балтичких земаља.
Украјински војници у тенку - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
СВЕТ
Извештај „Амнести интернешенела“ провериће независни експерти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала