Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Министар здравља Србије обишао повређене у Бугарској: Дете оперисано, одраслој особи ампутирана нога

Пратите нас
Министар здравља Златибор Лончар обишао је држављане Србије повређене у несрећи у Бугарској. Како је навео, једно дете је оперисано, као и једна одрасла особа којој је урађена ампутација ноге.
Демантовао је прве информације које су се појавиле да је возачу аутобуса ампутирана нога и појаснио да је реч о једном родитељу.
Лончар, који је са колегом из Бугарске обишао повређене у болници у Старој Загори, рекао је да је разговарао са децом и одраслима и да се оперисано дете осећа добро.

„Једно дете има повреде главе и биће пребачено у Софију на даље праћење, а вероватно ће и оперисано дете бити пребачено у Софију на даље лечење“, казао је министар здравља Србије.

Лончар је за РТС рекао да се та два дечака од 10 и 11 година налазе у интензивној нези. Прецизирао је да је дечак од 10 година имао операцију ноге, а да други дечак има више повреда од којих је доминантна повреда главе.
„Осталима који су у болници биће урађене анализе и њих ће санитетима пребацити до границе где ће их сачекати наши и довести у болницу“, додао је Лончар.
Превоз за преосталу децу биће организован након што пунолетни буду дали изјаве, како не би кретала родбина по њих, рекао је Лончар. Према његовим речима, група деце и родитеља који се добро осећају требало би да крену ка Србији у току дана.
Лончар очекује да ће двојица теже повређених дечака и још две одрасле особе бити пребачене у Србију у наредним данима, када то њихово стање дозволи.
Он је захвалио свима који су се ангажовали у Бугарској како би деца и одрасли из Србије били адекватно збринути после несреће.
Подсетимо, осморо деце и четворо одраслих је повређено када је српски аутобус упао у јарак и преврнуо се на ауто-путу за Софију у Бугарској.
Међу повређенима је највише деце, која су већином чланови фолклорног ансамбла ЈУ-ЛИРА из Батајнице. Деца су се враћала са фестивала у Несебару.
Узрок несреће још није утврђен, али према сведочењу једне путнице, аутобус је слетео с пута у тренутку када се возач нагнуо да спусти седиште сувозача, како би на њега сео родитељ са дететом коме је позлило.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Аутобус са децом из Србије преврнуо се на ауто-путу у Бугарској - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
СРБИЈА
Возачу аутобуса из Србије одређен притвор у Бугарској
Аутобус из Србије преврнуо се у Бугарској - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
СРБИЈА
Аутобус са децом из Србије преврнуо се у Бугарској, има повређених /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала