- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанац немогуће учинио могућим – и освојио Мастерс титулу /видео/

© AP Photo / Seth WenigШпански тенисер Пабло Карењо-Буста прославља освајање бронзане медаље на Олимпијским играма
Шпански тенисер Пабло Карењо-Буста прославља освајање бронзане медаље на Олимпијским играма - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пратите нас
Шпански тенисер Пабло Карењо Буста освојио је титулу на Мастерсу у Монтреалу, победивши у финалу Роџерс купа Пољака Хуберта Хуркача после велике борбе и три сета - 3:6, 6:3, 6:3. Не само да је преокренуо ривала, већ је Шпанац освојио и поен године, након што је немогуће учинио могућим. Буста је тако у 31. години стигао до прве мастерс круне.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Наиме, играо се уводни поен шестог гема трећег сета када је Пољак Хуркач био тај који је диктирао дешавања на терену, шетао је Бусту и очекивало се да ће освојити поменути поен. У једном тренутку Буста је практично завршио у публици и то окренут леђима, али је успео да врати високу лопту и то дубоко у поље.
Ту је уследио невероватан обрт ствари на терену. Ситуација се напрасно променила и Буста је ускоро успео да освоји невероватан поен, вероватно најлуђи поен у 2022. години, што је разбеснело Хуркача који је од неверице и немоћи треснуо рекет о бетон.
На крају је тај сет, уједно и меч припао жилавог Шпанцу који је славио 6:3. У сва три сета резултат је био идентичан, с тим што је први сет припао Хуберту Хуркачу, који је боље отворио финале Монтреала, да би у наставку 14. рекет планете успео у потпуности да се врати у меч и да пригрли трофеј.
Хуркач је имао благу улог фаворита, с обзиром на то да је десети тенисер планете, али није успео да је оправда на терену, а и поменути поен шестог гема трећег сета га је убио психолошки.
Уживајте...
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
СПОРТ
Да ли то Америка отвара врата невакцинисанима? – Новаку стигла охрабрујућа порука
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
СПОРТ
Медведев педагошким мерама ућуткао неваспитаног навијача /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
СПОРТ
Ко то и зашто ћути у Америци?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала