- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Пољопривредници блокирали оба излаза из Панчева за Београд, у току састанак у Влади Србије /фото/

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПољопривредници блокирали оба излаза из Панчева
Пољопривредници блокирали оба излаза из Панчева - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пратите нас
Пољопривредници наставили протесте у Новом Саду, Суботици и Јужном Банату. Ратари из Раче на тракторима у Лапову чекају одговор Владе, а пољопривредници су блокирали и оба излаза из Панчева за Београд. Састанак премијерке Ане Брнабић са пољопривредницима почео је око 10 часова у Влади Србије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Састанку присуствују и произвођачи уља, представници трговинских ланаца, представници Привредне коморе Србије, као и представници Министарства пољопривреде и Министартсва финансија.
Представник пољопривредника из Суботице Мирослав Матковић обратио се медијима пре почетка састанка и казао да очекују повољан исход, али да од захтева неће одустати.
"Нећемо одустати ни од једног захтева. Протести у Суботици и даље трају, а надамо се да ћемо са надлежнима имати успешне преговоре, у супротном протести се настављају", рекао је Матковић, а преноси Танјуг
Пољопривредници који су блокирали оба излаза из Панчева за Београд су тамо и преноћили и кажу да чекају састанак у Београду са премијерком након чега ће одлучити о даљем току протеста.
На блокадама су ратари из Панчева и околних села, као и из ковинске општине.
У Влади Србије, како је саопштено раније, очекују да резултат разговора буде решење актуелне ситуације, прихватљиво за пољопривреднике и за државу и трговце – водећи рачуна о интересима грађана.
© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПољопривредници блокирали оба излаза из Панчева
Пољопривредници блокирали оба излаза из Панчева - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пољопривредници блокирали оба излаза из Панчева
Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж каже за РТС да ће данашњи састанак укључити све оне од којих може да се очекује да допринесу решењу – и ратаре, али и произвођачи и прерађивачи уља, као и трговински ланци.
"Сви имају проблеме, од тога да су трошкови саме производње за ратаре порасли до тога да је до недавно на снази била забрана извоза и да су трошкови за прерађиваче такође порасли. Дакле, сви деле терет и зато је битно да сви седнемо за сто и видимо на који начин то можемо да ублажимо. Да ли ће бити идеално – вероватно неће", поручује Чадеж.
Истиче да је суштина да се види како да се ублажи ситуација и да нико не буде на великом губитку.
© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПољопривредници блокирали оба излаза из Панчева
Пољопривредници блокирали оба излаза из Панчева - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пољопривредници блокирали оба излаза из Панчева
Ратари траже да откупна цена сунцокрета буде 700 евра по тони, да се укине акциза на гориво и ограничи трговинска маржа. Влада је првих дана протеста испунила део захтева, укинула забрану извоза уља и понудила да откупна цена сунцокрета буде 535 евра по тони.
Пољопривредници данима протестују и блокирају саобраћајнице. Поручују да, ако за тону сунцокрета не добију 700 евра, неће имати чиме да плате сетву и да ће, онда, следеће године хране бити још мање.
Протест пољопривредника у Новом Саду - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
ЕКОНОМИЈА
Пољопривредници наставили протест, блокирани стари и нови пут од Панчева ка Београду /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала