- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Светислав Пешић - Sputnik Србија

Пешић: Теодосић није прецртан, заједно смо одлучили – Бјелица и Лучић нови капитени

Пратите нас
Светислав Пешић, селектор Србије, одржао је у „Београдској арени“ конференцију за медије, на којој је рекао да није прецртао Милоша Теодосића досадашњег капитена Орлова, већ да су заједнички донели одлуку о томе, као и да му се Тео захвалио, а и он њему. Селектор је открио да ће капитени бити Немања Бјелица и Владимир Лучић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На питање шта се догодило са Теодосићем и због чега више није капитен и део тима, Пешић је одговорио:
„Видим да су одлуке изазвале различите ставове поготово када је у питању Теодосић. Мени се по први пут дешава у мојој каријери је да ја нисам стигао ни да информишем екипу, а сви портали су објаснили да је Теодосић прецртан, елиминисан и одстрањен. Морам да вам кажем да сте погрешно информисани. Одлука је била заједничка, председник, директор, да нема потребе да се јављамо о томе. Наш посао је екипа. Екипа је нажалост информисана мало касније, али она зна тачно шта је тренер мислио. Што се тиче Теодосића, са њим је обављен доста добар разговор, одлука моја није лака, можда је мало изненађен, али је то саставни део живота. Директно сам му рекао да не могу након овога свега што сам видео да му не могу понудити статус који је досад имао, да се окрећем играчима који могу више да дају“, рекао је Пешић и додао:
„Било је размишљање да остане као играч са клупе, али то он никада није био. Рекао сам му да имам бољих играча од њега за ту улогу. Екипа се не саставља од најбољих играча него од играча који најбоље функционишу. Он се захвалио и ја сам се захвалио за начин на који је он прихватио и то је за сада, што се тиче селекције тима, завршено. Окренули смо се редовним тренинзима, као и ономе што нам следи. Да се уиграмо, да неразумевање које се појављује у смислу игре. Окрећемо се доста јаким утакмицама, али то је тако. Боље да играмо са јаким противницима да видимо где се налазимо“, рекао је Пешић.
Селектор је рекао да нико није прцртан.
„Нико није прецртан, одстрањен, елиминисан. И то тренер репрезентације жели да подвуче!“
На питање каква је здравствена ситуација са Немањом Бјелицом, који је повредио лист, Пешић је рекао:
„Бјелица је лоше стао, ни он не зна... У питању је лист, у стању је мировања, неће путовати са екипом, остаје овде. Мало му је боље, боље се осећа, видећемо како ће се то одвијати“.
Свакако да ће главна тема поводом краја прве фазе припрема Орлова за Евробаскет бити прецртавање досадашњег капитена Милоша Теодосића, као и стање повреде једног од најискуснијих – Немање Бјелице.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
14:03 15.08.2022
Спутњик питање: Све се променило...

На питање репортера Спутњика Страхиње Клисарића шта се променило у односу на нека претходна времена, Пешић је одговорио:

„Све се променило помало, али смо ми остали тамо где јесмо. Ништа ме није изненадило, нападе и вређања сам доживљавао и пре 20 година, нарочито од оних који су имали продужени микрофон у руци. Мене то не додирује, одрекао сам се многих ствари у животу да бих дошао овде да помогнем свима који су задужени за кошарку, онолико колико знањем, искуством и енергијом могу. Препреке су сваки дан ту, питање је како их решавамо. Ја сам их решавао добро и говорио сам док је кошарка циљ – успећеш, ако буде средство, онда не... Остало, у данашњем свету није важна тактика и техника, већ међуљудски односи“.
13:56 15.08.2022
Пешић о лидерима и капитенима: Лучић и Бјелица

„Капитени су одређени, то су Лучић и Бјелица. То је била жеља играча и моја жеља“, рекао је Пешић.
13:49 15.08.2022
Пешић: Нема прецртаних!
„Нико није прецртан, одстрањен, елиминисан. И то тренер репрезентације жели да подвуче!“
13:49 15.08.2022
Селектор о повреди Бјелице...

„Бјелица је лоше стао, ни он не зна... У питању је лист, у стању је мировања, неће путовати са екипом, остаје овде. Мало му је боље, боље се осећа, видећемо како ће се то одвијати“.
13:47 15.08.2022
Пешић: Тео се захвалио и ја сам њему захвалан

„Он се захвалио и ја сам се захвалио за начин на који је он прихватио и то је за сада, што се тиче селекције тима, завршено. Окренули смо се редовним тренинзима, као и ономе што нам следи. Да се уиграмо, да неразумевање које се појављује у смислу игре. Окрећемо се доста јаким утакмицама, али то је тако. Боље да играмо са јаким противницима да видимо где се налазимо“.
13:46 15.08.2022
„Тео није играч за клупу“

„Било је размишљање да остане као играч са клупе, али то он никада није био. Рекао сам му да имам бољих играча од њега за ту улогу. Екипа се не саставља од најбољих играча него од играча који најбоље функционишу“.
13:46 15.08.2022
Пешић: Заједничка одлука прецртавање
„Одлука је била заједничка, председник, директор, да нема потребе да се јављамо о томе. Наш посао је екипа. Екипа је нажалост информисана мало касније, али она зна тачно шта је тренер мислио. Што се тиче Теодосића, са њим је обављен доста добар разговор, одлука моја није лака, можда је мало изненађен, али је то саставни део живота. Директно сам му рекао да не могу након овога свега што сам видео да му не могу понудити статус који је досад имао, да се окрећем играчима који могу више да дају“.
13:43 15.08.2022
Пешић коначно о Теодосићу

„Видим да су одлуке изазвале различите ставове поготово када је у питању Теодосић. Мени се по први пут дешава у мојој каријери је да ја нисам стигао ни да информишем екипу, а сви портали су објаснили да је Теодосић прецртан, елиминисан и одстрањен. Морам да вам кажем да сте погрешно информисани“.
13:37 15.08.2022
Пешић: И даље рачунамо на Аврамовића

„Позвали смо 22 кандидата. Марјановића и Богдановића нисмо могли због повреда. У првој фази смо радили на побољшању физичких способности и то је прошло доста добро. Све што смо планирали је остварено“, рекао је Пешић. Он је навео да су Покушевски и Јовић добили забране својих НБА тимова, као и да је Смаилагић после операције враћен у Партизан. „Аврамовић је обновио повреду, у мировању је, у суботу ће се направити снимак да се види какво је стање. Он је са таквом повредом играо и против Белгије, али на њега и даље рачунамо, видећемо како ће то бити“.
13:30 15.08.2022
Стигао је Пешић!

Светислав Пешић - Sputnik Србија
13:26 15.08.2022
Ускоро ће почети конференција
Очекује се да ће селектор Србије Светислав Пешић ускоро стићи и обратити се присутнима.
13:21 15.08.2022
Велико интересовање медије

Очекивано, велики број новинара је присутан и чека да почне конференција Светислава Пешића.
Пешић конференција - Sputnik Србија
13:17 15.08.2022
Словенци следећи ривал
Србија ће наредни припремни меч за Евробаскет одиграти у среду против Словеније у дворани „Стожице“.
13:15 15.08.2022
Затишје пред буру

Ни селектор Светислав Пешић, ни капитен Милош Теодосић нису се досад оглашавали поводом догађаја који је шокирао јавност. Остаје да се види шта ће искусни стручњак рећи због чега се определио за тако радикалну меру.
13:06 15.08.2022
Немања Бјелица - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
СПОРТ
Бјелица се повредио – нова главобоља за Пешића и рањене Орлове
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
СПОРТ
Пешићева Србија славила против Црне Горе, Јокић најефикаснији
13:05 15.08.2022
Добро дошли

Добар дан и добро дошли. Пратите уз Спутњик шта ће рећи селектор кошаракаша Светислав Пешић, који ће се први пут огласити откако је из националног тима прецртан Милош Теодосић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала