- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу: Информационе провокације служе за скретање пажње са америчког биолошког програма у Украјини

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
Пратите нас
Ширење дезинформација има за циљ скретање пажње са америчких војно-биолошких истраживања откривених у Украјини, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу на отварању Московске конференције о међународној безбедности у оквиру војно-техничког форума „Армија 2022“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Информационе провокације имају за циљ да скрену пажњу са чињеница откривених у Украјини о америчким специјалистима који су спроводили забрањена војно-биолошка истраживања. Тренутно је накупљена импресивна количина података који се редовно саопштавају широј јавности. Рад у овом правцу ће бити настављен“, рекао је Шојгу.
Он је додао да су тврдње о могућој примени хемијског оружја током специјалне операције у Украјини апсурдни, јер је оно у Русији уништено још 2017. године.
„Апсурдне су и тврдње о могућој употреби хемијског оружја у Украјини. Да подсетим да је, за разлику од Сједињених Америчких Држава, такво оружје у нашој земљи потпуно уништено још 2017. године у склопу испуњавања међународних обавеза. Истовремено су провокације са употребом токсичних супстанци постале обележје такозваних јавних организација које спонзорише Запад, као што су Бели шлемови у Сирији“, објаснио је Шојгу.
Он је додао да су приче о наводним плановима Русије да употреби тактичко нуклеарно оружје у Украјини апсолутна лаж.
„У медијима се шире спекулације о наводној употреби руског тактичког нуклеарног оружја током специјалне војне операције или о спремности да се употреби хемијско оружје. Све ове информације су апсолутна лаж“, навео је министар.
Шојгу је нагласио да са војног становишта употреба нуклеарног оружја у Украјини није неопходна.
„Главна сврха руског нуклеарног наоружања је да одврати нуклеарни напад. Његова употреба је ограничена на ванредне ситуације, које су дефинисане у руским јавним документима“, рекао је Шојгу.
Биохазард - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
РУСИЈА
Руска војска: Америка умешана у пандемију вируса корона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала