- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Москви отворена изложба оружја заплењеног у специјалној операцији у Украјини /фото/

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаДео украјинске ракете "Точка У" у предграђу Мелитопоља
Део украјинске ракете Точка У у предграђу Мелитопоља - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
Пратите нас
Изложба наоружања и војне технике украјинских неонациста, које су заплениле руске снаге током специјалне операције Русије у Украјини отворена је у изложбеном парку „Патриот“ у Москви и доступна је за посету делегација, док ће шири круг посетилаца моћи да је види од 20. августа.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Укупно је изложено 450 експоната. Како је за Спутњик појаснило Министарство одбране, већину приказане технике која је у исправном стању оставила је украјинска војска.
На изложби су представљени различити дронови аустријске и турске производње, укључујући „Барјактар ТБ2“, као и неколико дронова доступних на отвореном тржишту, који су били преправљени у војне.
Такође, приказана су оклопна медицинска возила, британски „Саксон“ и аустријски „Пинзгауер“ 712М. Поред њих је амерички „Хамер“ HMMWV M1151 и јужноафричка Мамба Мк2“, као и немачко возило за деминирање „MineWolf“.
Поред тога, посетиоци изложбе могу да виде америчку хаубицу М777, реактивне гранате украјинских вишецевних бацача ракета, као и крхотине оперативно-тактичке ракете „Точка-У“.
Посебно је изложено малокалибарско оружје и муниција произведени у САД, Турској, Швајцарској, Немачкој, Израелу, Украјини, Белгији и Југославији.
Такође, приказани су амерички противтенковски ракетни системи „Javelin“, вођене противтенковске ракете „NLAW“, француско-немачки противтенковски ракетни системи „Милан“ и амерички противваздушни ракетни системи „Стингер“.
У опису експоната је указано и где је пронађено наоружање. Експозиције су тематског карактера и њим је приказана атмосфера коју стварају украјински екстремисти помоћу западног наоружања. На пример, вишецевни бацачи ракета су приказани у импровизованом складишту од цигала, војна опрема стоји испред цивилних зграда, ракета „Точка-У“, слична оној која је погодила Краматорск, налази се у бетонском зиду.
Посебно је представљена експозиција „Обећана Алијанса“ која представља идеолошке акције које се последњих година спроводе са украјинском омладином. Приказани су школски уџбеници, одећа са националистичким слоганима, мени украјинских барова, називи јела, који имају или националистичко порекло или су посвећени издаји руске културе. Приказана је симболика батаљона „Азов“ (терористичка организација која је забрањена у Русији), као и идеолошка литература која се користи у украјинској војсци.
Показан је и извештај ратне обуке, из којег следи да се идеолошкој обуци даје исти број сати као и физичкој обуци војника. Представљене су различите методе које су узете пре свега из америчке војске, као и метод испитивања ратних заробљеника.
Спутњик је медијски партнер форума "Армија-2022".
Ракетни систем Џавелин - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
СВЕТ
Вашингтон долива уље на ватру: Нови пакет војне помоћи из Америке стиже у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала