- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта чека Звезду – и зашто Станковић нема дилеме /фото, видео/

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICФудбалери Црвене звезде
Фудбалери Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
Пратите нас
Двоструки узастопни шампион Израела Макаби Хаифа налази се на путу Црвене звезде према Лиги шампиона – изазов није наиван, али је јасно да исход двомеча који ће одлучити учесника елитног такмичења зависи само од српског првака.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Звезду чека дуел на гостовању екипи од кога има готово троструко скупљи састав у ком је највећа звезда недавно појачање, нападач са Хаитија Френцди Пјеро, 27-годишњак плаћен овог лета 1,8 милиона евра.
Међу водеће играче у екипи спадају Омер Ацили, деснокрилни репрезентативац Израела коме је јача страна лева нога, а за везни ред задужени су Али Мохамед из Нигера и капитен Нета Лави.
Вредност већу од милиона имају још само лева крила Долев Хазиза и МАвис Чибота, односно нападач Дин Дејвид и везњак Мухамед Абу Фани, док је значајан шраф у тиму српски дефанзивац Богдан Планић, некадашњи играч Звезде.
Ужичанин рођен пре 30 година је већ две сезоне у Хаифи и стандардан је као леви штопер у тандему са Шоном Голдбергом, 27-годишњаком који поседује израелски и италијански пасош.
Њих са клупе води Барак Бахар, који за разлику од свог колеге Станковића, није имао разумевање домаће лиге која није дозволила одлагање утакмице домаћег првенства, али је истакао да нема изговора.
„Не свиђа ми се што морам да се бавим овом темом, свима су одлагани првенствени мечеви због изазова у Европи. Штета што је овако, али ћемо дати све од себе“, истакао је Бахар.
Макаби је до дуела са Звездом стигао преко кипарског Аполона, али ти дуели неће имати никакве везе са предстојећим – црвено-бели су далеко озбиљнији ривал, као што је то био грчки Олимпијакос у четвртфиналу квалификација.
„Видели смо мечеве Макабија, они са много самопоуздања дочекују мечеве јер су избацили Олимпијакос. Моје виђење је да ће храбрија и опрезнија екипа проћи даље. Знамо сваког играча, посебно њих 13 који су стандардни. Све смо скаутирали, знамо им добре стране и покушаћемо да нађемо лоше“, рекао је тренер Звезде Дејан Станковић.
Још једна разлика у односу на колегу је управо у броју играча, Звезда је користила чак 22 играча у претходних седам утакмица, али већих дилема у погледу састава за дуел у Израелу неће бити.
Сигуран на голу је капитен Милан Борјан, као што је сигурна и дефанзивна четворка коју ће чинити Страхиња Ераковић, и даље принудно као десни бек, повратник Немања Милуновић, искусни Александар Драговић и стандардни Милан Родић.
Носиоци сигурности на центру терена биће извесно Гелор Канга и Кингс Кангва, по десној страни ће дејствовати Осман Букари, лева је резервисана за Мирка Иванића, а позиција полушпица за Александра Катаија.
У одсуству Милана Павкова пројектовани први нападач је Александар Пешић, с обзиром на то да је високо цењени Охи Омуиџуанфо у досадашњем току сезоне провео свега 18 минута на терену.
Тај састав је већ показао да добро функционише, резултати сведоче о томе, тако да Станковић нема веће потребе да мења, а ако и буде потребе, спремни чекају, у првом реду Марко Гобељић и Стефан Митровић, али и Ел Фарду Бен који је у прошлом колу као резерва постигао гол.
Меч на стадиону Сами Офер у Хаифи почиње у 21.00, а моћи ћете да га пратите у директном текстуалном преносу на Спутњик спорту.
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
СПОРТ
Станковић опрезан пред Макаби: Наша предност је реванш на Маракани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала