- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Роскосмос“ први пут показао макету Руске орбиталне станице /фото/

© Sputnik / Николина ТеслаКако ће игледати нова руска орбитална станица
Како ће игледати нова руска орбитална станица - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
Пратите нас
Ракетно-космичка корпорација „Енергија“, која је део „Роскосмоса“, је први пут показала макету перспективне Руске орбиталне станице на форуму „Армија-2022“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На макети је приказана станица друге етапе која на орбити не укључује само базне, научно-енергетске, модуле са прикључцима и модуле који се одвајају и одлазе у отворени космос, већ и циљне, производне модули и сервисне платформе. На макети се такође види усидрени перспективни брод „Орао“.
Директор „Роскосмоса“ Јуриј Борисов је у јулу на састанку са председником Русије Владимиром Путином изјавио, да је донета одлука о иступању Русије из пројекта Међународне космичке станице (МКС) након 2024. године, притом ће све обавезе бити испуњене. Он је истакао да ће до изласка Русије из пројекта МКС почети формирање Руске орбиталне станице.
Форум „Армија-2022“ је отворен 15. августа и трајаће до 21. августа. У оквиру форума су планирана 289 догађаја, који ће се организовати у изложбеном парку „Патриот“, полигону Алабино, аеродрому Кубинка, као и у свим војним окрузима и у Северној флоти, као и у више од 30 региона у Русији. У форуму ће учествовати 72 војне делегације.
Роскосмос - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
РУСИЈА
Русија на форуму „Армија-2022“ премијерно представља нову орбиталну станицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала