- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пет упозорења РХМЗ-а: Какво нас време очекује наредних дана

© Sputnik / Лола ЂорђевићВрућина
Врућина - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
У Србији данас сунчано и веома топло са температуром до 37 степени. У петак се очекује пораст температура, али и временске непогоде. Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је чак пет упозорења за данас и наредне дане.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како је наведено на сајту РХМЗ-а, издато је упозорење на високе температуре.
"Данас и сутра на подручју Србије веома топло. Максимална температура данас од 34 до 37, а у петак од 36 до 39 степени", стоји у првом упозорењу.
Упозорење на временске непогоде односи се на временски период од петка до недеље и гласи:
"Од петка после подне до краја седмице на подручју Србије очекује се локална појава временских непогода са градом и олујним ветром. У суботу и недељу пљускови и грмљавине местимично ће бити интензивнији уз количину кише већу од 40 mm за 24 сата".
У трећем упозорењу, наведено је да се данас и сутра на подручју Београда очекује веома топло време са максималном температуром око 37 степени, а у четвртом - да се од петка, после подне до краја седмице на подручју Београда повремено очекују пљускови и грмљавине, који локално могу бити интензивнији уз појаву града и јаког или олујног ветра.
Пето упозорење РХМЗ-а је хидролошко и односи се на период до понедељка.
"На Дунаву и Сави водостаји ће се наредних дана кретати испод ниских пловидбених нивоа. На Колубари са притокама, Млави, Лугомиру, Јабланици, Топлици и Старом Бегеју протицаји су се приближили минималним средње месечним вредностима 95%-не обезбеђености (биолошком минимуму)".
У целој Србији на снази је наранџасти метео аларм због екстремно високе температуре, а то значи да је време опасно.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала