- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Реализација уговора о испоруци С-400 Турској већ почела

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаПротивваздушни ракетни систем С-400 "Тријумф"
Противваздушни ракетни систем С-400 Тријумф - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Уговор о испоруци другог пука противваздушног ракетног система С-400 је потписан и почео је да се спроводи, саопштио је за Спутњик директор Федералне службе за војно-техничку сарадњу Русије Дмитриј Шугајев.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Већ је потписан одговарајући уговорни документ (за испоруку другог пука С-400 Турској), којим је, између осталог, предвиђена локализација производње појединих компоненти система. Уговор је тренутно се спроводи у пракси“, прецизирао је Шугајев.
Према његовим речима, Турска остаје важан партнер Русије. Државе имају блиске трговинске и економске односе, активно се развија билатерална сарадња у многим областима, укључујући и војно-техничку сарадњу.
Он је истакао да је ПВО С-400 „Тријумф“ јединствен систем.
„И могу потпуно уверено да кажем да нема основа да се сматра да ће у наредним годинама иједна држава створити систем који би по својим тактичко-техничким карактеристикама могао да се приближи систему С-400 ‘Тријумф’“, констатовао је Шугајев.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је крајем августа 2021. године изјавио да не сумња у куповину другог пука С-400 од Русије.
Русија и Турска су 2017. године закључиле први уговор за комплет за пук С-400 у вредности од 2,5 милијарди долара са опцијом куповине још једног пука. Испоруке првог пука турској страни извршене су у лето и јесен 2019. године.
Противавионски ракетни систем Панцир С - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
РУСИЈА
Турска поручује Вашингтону: Куповина руских С-400 је завршен посао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала