Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шапић најављује да превоз у Београду неће поскупети, град жели да преузме наплату карата

© Sputnik / Лола ЂорђевићТрамвај на улицама Београда
Трамвај на улицама Београда - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да градски превоз неће поскупети у наредних годину до годину и по дана, јер, како је рекао, нема смисла поскупљивати нешто што нико не плаћа.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На данашњој седници Скупштине града, Александар Шапић је покренуо питање Градског саобраћајног предузећа „Београд“ којим нико, како је рекао, није хтео да се бави 30 година, као и да нема појма шта ће тамо затећи.
Он је прецизирао да сваке године Београд издваја између 230 и 250 милиона евра за субвенционисање градског превоза, а да само 15 одсто грађана плаћа карте.
„Ако тако остане, можемо само да затворимо врата и одемо кући. Мора да се утврди одговорност људи који су водили то предузеће. Шта ћемо тамо затећи, да ли ћемо поднети кривичне пријаве, да ли ће ући Управа криминалистичке полиције, видећемо. Ја са тим немам проблема, јер сам отворио та питања, које нико није хтео да отвара 30 година“, рекао је Шапић у Скупштини града.
Он је додао и да мора да се донесе одлука о забрани истицања реклама на аутобусима ГСП-а, наводећи да су аутобуси шаролики, а приходи од тога „никакви“, а да ли ће неко кривично одговарати због тога, каже, не зна.
Шапић је навео и да му је потребна подршка јавности за промене у ГСП-у.
„Ред је да нам дате прилику. Нисмо до сада стигли да урадимо ни кадровске промене. Сада их радимо. Покушавамо да завршимо ову календарску годину са што мање штете“, истакао је градоначелник.
Додао је да је погрешно што је пре 10 година дато некој фирми да наплаћује карте, да је то нелогично и да ће покушати да то раскине.
„Сад разговарамо са њима. Моја намера је да ми преузмемо одговорност и за то“, казао је Шапић и додао тај уговор јесте продужен прошле године, али да он са тим нема ништа, пренео је РТС.
Градски превоз у Београду - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Шверцовање у градском превозу из прошлости, оригиналније од данашњег /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала