- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Снажна олуја у Словенији: Летели кровови, падало дрвеће, има повређених /видео, фото/

Пратите нас
Јаки удари ветра који су претходили пљусковима носили су кровове и обарали дрвеће широм Словеније, док је у Љубљани повређено неколико особа.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Олујно невреме током поподнева захватило је делове Словеније. Јак ветар који је претходио пљусковима носио је кровове и обарао дрвеће које је ометало саобраћај. Највећа штета забележена је у Крању где је ветар однео кровове са више од 70 објеката, а у Љубљани је неколико особа лакше повређено, преноси РТВ Словенија.
Из Ватрогасно-спасилачке службе у Крању саопштили су да последице невремена отклања 150 ватрогасаца.
„Реч је о крововима које је ветар однео, покиданим кабловима, обореном дрвећу које је пало на путеве и на возила“, рекао је ватрогасни командир у Крању Андраж Шифрер.
У Љубљани је ветар носио кровове, саобраћајну сигнализацију, билборде и контејнере, а оштећење је претрпео и кров престоничког породилишта.
© Tanjug / FOTO STA/ BOR SLANAОлуја у Словенији
Олуја у Словенији - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Олуја у Словенији
Невреме је отежавало саобраћај у главном граду Словеније, а један мотоциклиста је лакше повређен када је на њега налетео рекламни пано. Дрво је пало на једну жену у парку Тиволи, а према информацијама медија, лакше је повређена.
Роберт Окорн из Ватрогасне бригаде Љубљана рекао је да је за два сата од почетка невремена у том граду забележено 114 интервенција.
Ветар је нанео грање и друге предмете на коловозе, па хитне службе користе сва расположива средства за отклањање последица и обнављање саобраћаја. Полиција позива на опрез у вези са дешавањима на путевима, посебно на местима где поред коловоза има дрвећа, и да се прилагоди брзина вожње, преноси РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала