- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Јаке олује у Италији: Падало дрвеће, двоје погинулих /видео/

CC0 / Pixabay/ELG21 / Олујни облаци изнад мора
Олујни облаци изнад мора - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Две особе погинуле су данас приликом пада дрвећа у централној Италији, када су снажне олује погодиле неколико региона после вишенедељних изузетно високих температура, саопштиле су италијанске спасилачке службе
Наводи се да су мушкарац и жена насмрт згњечени дрвећем у одвојеним инцидентима у Тоскани, док су четири особе повређене када је дрво пало у кампу у истом региону, преноси Ројтерс.
"Разорни талас захватио је Тоскану", рекао је председник региона Еугенио Ђани у саопштењу, у којем је најављено ванредно стање у области богатој уметничким вредностима.
Додаје се и да су јаки ветрови бацали велике кишобране кафеа преко чувеног трга Сан Марко у Венецији, док су са суседног звоника одлетели делови зида.
Ветар је дувао више од 140 километара на сат у неким деловима северне Италије, наневши штету плажама у Лигурији и Тоскани, рекли су метеоролози.
Италијанска јединица цивилне заштите саопштила је да ће лоше временске прилике током ноћи захватити југ и издала упозорења за петак за 11 од 20 региона у земљи, преноси Ројтерс.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала