- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић у једној реченици објаснио разлику између Србије и Словеније: Они као да су из исте улице...

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Кошаркаши Србије пали су у Љубљани после продужетка пред Словенцима (97:92), а селектор Орлова Светислав Пешић објаснио је да је разлика у томе што Словенци на паркету делују као да су из исте улице.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Био је ово прави спектакл, пуна дворана, коректно навијање. Обе екипе су у овом тренутку дале апсолутни максимум, било је ту и пуно добрих ствари са обе стране, рекао је селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић после пораза од Словеније (97:92 после продужетка) у припремном мечу у Љубљани.
Искусни стратег који се недавно захвалио доскорашњем капитену Милошу Теодосићу је додао да је највећа разлика између Србије и Словеније што његова селекција није толико дуго на окупу.
„Ова екипа није била заједно, а у Словенији као да су сви из исте улице. Ми смо први пут овако на окупу. Биће нам потребно мало времена, радили смо сјајно, искористићемо две утакмице на Суперкупу у Хамбургу за оно што нас чека против Грчке у Београду, затим и Турске у Истанбулу у квалификацијама за Светско првенство. Тешко је играти против Словеније јер је то екипа која игра углавном са четири отворена играча, са изузетно добрим шутерима, па чак и Тоби који је Американац. Затворити све те „рупе“ у одбрани није лако, мислим да смо то добро радили, али те онда то кошта у ногама да немаш у нападу довољно снаге", изјавио је Пешић.
Спектакл у дворани Стожице очекивано је протекао у доминацији двојице НБА асова - Луке Донћића (34 поена и девет асистенција) и Николе Јокића (26 поена, 12 скокова).
Ипак, Пешић није забринут због тесног пораза.
„Ми немамо довољно још увек те, што се каже, играчке кондиције, промашили смо неке пенале, отворене шутеве, али ја сам ту апсолутно миран јер знам да ће то наши играчи да погоде чим дођемо у наш ритам утакмица. Мало нам недостаје и свежине, јер смо пуно тренирали. Честитке Словенији, тренеру и играчима, на фантастичној организацији утакмице и, наравно, желим Словенији све најбоље на предстојећим утакмицама“, закључио је селектор Србије Светислав Пешић.
Лука Дончић у дресу Словеније - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
СПОРТ
Дончић моћан, Србија поклекла у продужетку
Патријарх Порфирије, КСС - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
СПОРТ
Патријарх Порфирије на тренингу српских кошаркаша
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала