- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стејт департмент тајно упозорио Конгрес САД на последице проглашења Русије „спонзором тероризма“

© AFP 2023 / NICHOLAS KAMMЗграда америчког Стејт департмента у Вашингтону
Зграда америчког Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Стејт департмент је тајно упозорио Конгрес САД на проблеме до којих би довело проглашење Русије „земљом – спонзором тероризма“, пише лист „Политико“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Бројни извори, упознати с током разговора, саопштили су да су чиновници дипломатског ресора последњих дана изложили у канцеларијама Конгреса озбиљне проблеме у вези са том законодавном иницијативом“, наводи лист.
Према наводима „Политика“, у случају да САД прогласе Русију „спонзором тероризма“, у опасности ће се наћи мултилатерални споразуми из Истанбула о укидању ограничења испоруке руских производа и сарадње с Русијом у извозу украјинског жита.
„Нема гаранција да ће Русија поштовати споразум после таквог директног напада САД“, преноси лист.
Овлашћење за проглашавање држава „спонзорима тероризма“ припада Стејт департменту, али је Сенат САД ипак раније усвојио резолуцију која позива на доношење такве одлуке, а Представничком дому је поднет одговарајући нацрт закона.
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је раније изјавила да, у случају да Вашингтон Русију прогласи „земљом – спонзором тероризма“, САД могу да забораве на односе међу двема државама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала