- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Другоразредни комичар“, „марионета САД“: Још један неуспешан наступ Зеленског у Латинској Америци

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press Office Председник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Украјински председник Владимир Зеленски поново је покушао да обезбеди подршку у Латинској Америци, обраћајући се студентима на универзитету у Чилеу. Али, његови покушаји су се и овај пут показали као неуспешни.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Неки од израза којима су чилеански студенти окарактерисали наступ Зеленског су: „америчка марионета“, „финансијер неонацизма“, „другоразредни комичар“, „крши људска права“.

Хорхе Елбаум, аргентински социолог и новинар подсетио је да је први неуспех Зеленског у Латинској Америци забележен у јулу, када је „МЕРКОСУР“ одбио молбу Зеленског да се обрати на самиту у Парагвају на тему руско-украјинског сукоба.

„Активности Зеленског на међународном нивоу, посебно ти филмски наступи који подсећају на његову глумачку прошлост су поступци који су строго контролисани и могући захваљујући Стејт департменту“, навео је он.

Он је додао да то значи да украјинског лидера све чешће доживљавају, чак и у Украјини као „марионету и екстериторијалног оператера САД“.
Венецуелански аналитичар Сергио Родригез Гелфенштајн је, са своје стране, истакао да у поређењу са првим данима развоја ситуације у Украјини, истина о Зеленском све више излази на видело.
„Сетимо се првог гласања у Уједињеним нацијама. Већ на другом гласању, месец дана касније, број присталица се смањио, а затим у УН нису гласали, јер је истина откривена“, нагласио је он.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2022
РУСИЈА
Медведев: Крај за Зеленског – или трибунал или као другоразредни комедијаш
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
РУСИЈА
Бивши амерички официр: Зеленском прети трагични завршетак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала