- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић: Питање владе постављено након заплијене цигарета у Луци Бар

© Sputnik / Бобан НововићЦрногорски премијер Дритан Абазовић
Црногорски премијер Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Премијер Дритан Абазовић је, по завршетку уводних ријечи у расправи о гласању повјерењу његовој влади, рекао да је спреман на договоре и за то што је ДФ предложио да разговарају странке побједнице парламентарних избора. 30 августа, али да није за уцјене.
Абазовић је казао да су људи у Црној Гори таоци неколико људи који имају читаво богатство на својим рачунима и да они највише инсистирају на национализму, како би сачували своје позиције. И кад је позиција тим људима угрожена, они одмах покрећу свађе по Црној Гори, додао је црногорски премијер.
Абазовић је објаснио да ако буде реконструкције владе, он ће остати премијер, ако се сруши влада механизам читав иде у руке Мила Ђукановића, Зорана Лазовића, Бемакса, Хотела Подгорица...тамо ће отићи онда механизам власти, каже Абазовић.
Поручио је да се не крије иза СПЦ.
„Ја се не кријем иза СПЦ, нисам имао да је молим за било какву подршку, ја све да знам да нећу ниједан глас имати на изборима, ја бих потписао Темељни уговор. Ја бих то урадио јер мислим да је то питање права, и да тај уговор ништа негативно неће изазвати“, казао је Абазовић.
Одговарајући на тврдње Демократа да се нова влада реваншистички односила према њиховим кадровима казао је да су два њихова члана остала на челу најбитнијих фирми у Црној Гори.

О Темељном уговору

Реплицирајући посланику ДПС-а Јевту Ераковићу и истакао да „када се прича о превари, да је адреса код њих“.
Премијер тврди да се дијалог о овом питању водио десет година и да се ни о једном уговору са вјерским заједницама није причало као о овоме.
„Никад није било веће инклузије. Питам - која се НВО, научна институција, интелектуалац у и ван Црне Горе укључио кад су у питању уговори са другим вјерским заједницима. Ваши медији пишу да је Дритан Абазовић сакрио документ ЦАНУ. Ја сам га прочитао, реците поштено што пише. Између осталог пише да треба законски регулисати повратак имовине вјерским заједницама. Што ја имам против тога. Пише и да је Сабор СПЦ 2021. престао са употребом термина православна црква у Црној Гори. Кад се ова питања макну са дневног реда, завршено је са национализмом. Иза национализма стоји корупција“, истакао је Абазовић.
Он је рекао да је обавијестио Ђукановића да ће гласати за Темељни уговор.
„Он је рекао - Ми ћемо поднијети иницијативу, ја сам рекао – поднесите“.
Абазовић тврди да се Темељни уговор никад не би потписао да се то није десило 3. августа.
„Желим да се не скривају ствари и да се не пласира некаква европска агенда, није то текст из Београда и није то текст који је Здравко Кривокапић имао испред себе. Доживио је седам измјена, све у корист државе, и он је сада усклађен у потпуности са уставом Црне Горе“, истакао је премијер.
Постоји само један проблем, додаје Абазовић, то је заплијена цигарета у Луци Бар.

Фирма Бемакс стоји иза портала М

Премијер је у Скупштини саопштио да је заплијена цигарета у Луци бар у мају мјесецу све покренула, јер су тада заплијењене цигарете које су власништво фирме Бемакс или људи блиских тој фирми.
„Заплијена која се десила у Луци Бар има везе са грађевинском компанијом Бемакс. Та је компаније основала М портал. Спорно је што је по оперативним подацима заплијењена роба у Луци Бар власништво Бемакса, од тада се финансирају кампање и почиње велики рат са премијером који се зове Дритан Абазовић. Та екипа коју представља Убовић, сад су се посвађали између себе, конектована је на Зорана Лазовића, Миливоја Катнића и бившег шефа СПО-а Драгана Радоњића. Ово што објављује М портал нијесу извјештаји Еурпола већ извјештаји са тајних мјера према шкаљарцима, а који су из бившег СПО-а завршили у медијима“, рекао је Абазовић.
Абазовић је позвао СДТ да провјери како је М портал дошао до извјештаја.
„У међувремену због организованог криминала "страда" син Зорана Лазовића Петар и креће туча унутар Бемакса из непознатих разлога, вјероватно финансијских, па се они дијеле међу собом. Па једну особу чува 22 наоружана човјека, а другу ништа мањи број. У том тренутку кад схватају да пирамида криминала почиње да пада, треба извући кеца из рукава...“
Нагласио је да је „хоботницу раскринкао до краја“.
Црногорски премијер Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
РЕГИОН
Пала Влада Црне Горе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала